Afbeelding

Donny Slot wil dit jaar vooral fit blijven en constant zijn bij Den Hoorn

sport

Editie: Week 38, Jaargang 22 |

Donny Slot geniet ervan om weer te spelen en is legt deze balverovering op Ivo Smits de basis voor de 1-0 tegen Concordia. (foto: Roel van Dorsten)

DEN HOORN - Donny Slot heeft het weer naar zijn zin. De aanvaller van SV Den Hoorn stond een maand of tien buitenspel met een slepende blessure, maar is vastberaden om er dit seizoen in de tweede klasse een mooier seizoen van te maken dan het afgelopen.

Het was kwakkelen de afgelopen seizoenen. “Ik sloeg wedstrijden over om fit te worden; als ik er dan een speelde, was het erna weer raak. Aanvankelijk dachten de doktoren aan een scheurtje in mijn lies, daarna hadden ze het idee dat het in mijn rug zat; uiteindelijk bleek dat ik vocht in mijn schaambeen had. Die diagnose werd pas na anderhalf jaar gesteld; in die periode ben ik gewoon doorgegaan. Daardoor is de blessure waarschijnlijk wel verergerd.”

‘HET GAAT ER NIET OM OF HET OOK ALS MIJN PROMOTIE VOELT’
Maar die tijd is nu gelukkig voorbij. Slot heeft de eerste wedstrijd er alweer op zitten. “En qua conditie kan ik nog wel wat stapjes maken, maar daarvoor heb je wedstrijdritme nodig. Daarnaast komt het balgevoel ook weer terug. Dat is wel fijn.” Dat balgevoel en zijn neus voor de goal zorgden ervoor dat hij afgelopen seizoen in de acht wedstrijden die hij speelde, tot twaalf treffers kwam. “Je zou kunnen zeggen dat ik daardoor een behoorlijk aandeel heb gehad in het veroveren van de eerste periode. Vervolgens hebben die gasten, tegen alle verwachtingen in, in de nacompetitie promotie afgedwongen. Maar het gaat er niet om of het ook als míjn promotie voelt. Wie er ook voor gezorgd hebben, we spelen nu lekker in de tweede klasse!”


En dat bevalt de goaltjesdief. “Het fijne aan dit niveau is dat voor ons het verwachtingspatroon wat minder hoog is. In de derde klasse waren we het aan onze stand verplicht om dominant te voetballen en het spel te maken. Op dit niveau speel je tegen betere tegenstanders en kun je zelf ook weleens achterover leunen.”


In het elftal dat de promotie afdwong, hebben de nodige wijzigingen plaatsgevonden. Zo besloten Michael Righarts, Stefan Berkhout en Aldo Carta het rustiger aan te doen. “Maar we hebben ons met onze nieuwe keeper Mauro Bos en Lesley Dijksman die van DUNO overkomen goed versterkt. Ook Micky Huinen, die van Wippolder overkomt, is een versterking. Verder is deze selectie jonger, waardoor er meer loopvermogen inzit. Bovendien is het ook wel leuk dat ik nu met gasten speel bij wie ik in de jeugd ook in het elftal zat.”

‘IK VIND HET FIJN DAT DONNY IS GEBLEVEN’
Den Hoorn heeft inderdaad een jong elftal. “We hebben Marvin Vermeer als nestor lopen, maar na hem ben ik samen met Nicky en Donny van den Bos wel het meest ervaren. Ik ben dinsdag 22 jaar geworden. Ik vind het erg fijn dat Donny is gebleven. Hij zou eigenlijk naar Velo gaan, maar zag daar op het laatste moment vanaf, omdat hij het hier zo naar zijn zin heeft. Dat is voor ons natuurlijk alleen maar mooi, want met zijn snelheid en neus voor de goal kan hij heel belangrijk zijn.”
Die neus voor de goal heeft Slot zelf ook nog. Bij de seizoensouverture tegen HVV, die met 4-2 werd gewonnen was hij eenmaal trefzeker. “Maar de vorm is er nog niet helemaal. Ik vind wel dat ik er dit seizoen, als één van de meest ervaren jongens moet staan; constant moet zijn. Ik moet iedere wedstrijd een voldoende scoren. Voor het team moeten we kijken hoe ver we dit seizoen komen, maar zes uit twee, zoals we nu hebben, is natuurlijk een mooi begin.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12