Afbeelding

SEP raakt meer en meer in de ban van het damesvoetbal

sport

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

De dames van SEP presteren goed, met Jerina Boer als beste speelster van het seizoen. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - SEP is op alle gebieden een bloeiende vereniging. Afgelopen seizoen handhaafden de heren zich in de derde klasse en leverden de Tanthofbewoners met Darko Gocevski de eerste jeugdinternational in de clubhistorie. De mooiste prestatie komt echter op het conto van de damestak, die voor het tweede jaar op rij promoveerde en komend seizoen in de tweede klasse uitkomt.

Een belangrijke schakel in het elftal van trainer Bram Beezemer is Jerina Boer; inderdaad de dochter van. Al van jongs af aan is zij vaste gaste op sportpark Tanthof-Zuid, waar vader Leo als eerste elftalspeler furore maakte. Het duurde echter verbazingwekkend lang tot ook zij voetbalschoenen aantrok. “Ik kom inderdaad al heel mijn leven bij de voetbal, maar ik ben begonnen met korfballen bij Fortuna. Ik doorliep in de jeugd alle selectieteams, maar toen ik naar de senioren ging, kwam ik in een lager team terecht. Daar had ik geen zin in en daarom ben ik vertrokken.”

‘IN HET BEGIN HADDEN WE NET GENOEG SPEELSTERS’
Boer besloot op haar achttiende om te gaan voetballen en waar kon dat beter dan bij SEP? “We zijn een dameselftal begonnen, waarmee we de vijfde klasse instapten. In het begin was dat best even behelpen, hadden we net genoeg speelsters, maar toen KFC’71 ophield te bestaan, kregen we er een hoop meiden bij.” Ook het niveau waarop gevoetbald werd steeg. De dames begonnen aan de hand van Marcel Alblas, die nog steeds bij het elftal betrokken is, maar later kwam Bram Beezemer over van de heren van SEP. Voor Boer was wel duidelijk dat er van de speelsters ook meer verwacht werd. “Want hij is de eerste serieuze trainer met diploma’s waarmee we te maken krijgen en dat bevalt goed.”
Ook de inbreng van 25-jarige middenvelder bevalt op sportpark Tanthof-Zuid, want over het afgelopen seizoen werd ze gekozen tot speelster van het jaar. “Dat vind ik een heel mooie waardering. Ik had het niet verwacht.” Boer speelt als spelverdeelster. “We spelen in een 4-3-3-systeem met de punt naar voren en sinds Bram hier traint speel ik op die positie. Ervoor speelde ik in de spits. Mijn kwaliteiten zijn vooral mijn overzicht en scorend vermogen. Daarnaast heb ik echt een winnaarsmentaliteit.”


Het leidde ook dit jaar tot promotie. “Ik vond het verschil tussen de derde en vierde klasse eigenlijk helemaal niet zo groot. Tegen de ploegen boven ons ervoeren we aardig wat weerstand, maar tegen de ondersten wonnen we ook makkelijk met 14-0. Dat waren dan vaak ook onze minste wedstrijden.”

‘BINNEN DE CLUB WORDT VROUWENVOETBAL STEEDS POPULAIRDER’
Met de sfeer in het elftal zit het ook goed. “We zijn echt een vriendinnengroep die ook buiten het voetbal om heel veel dingen met elkaar doet. Van de meiden met wie we begonnen zijn er weinig meer over in het eerste; de meesten spelen nog steeds, maar in lagere elftallen. Het is in ieder geval heel gezellig. Ook binnen de club merk je dat het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt. Toen we de laatste wedstrijd in de nacompetitie uit bij Gilze moesten spelen, ging er een hele bus vol supporters mee. Dat is wel even anders dan toen we begonnen.”


Boer kijkt in deze voetballoze periode uit naar het begin van het volgende seizoen. “Waarschijnlijk is de tegenstand veel groter dan in de derde klasse. Dat is alleen maar beter voor ons, want zo worden wij alleen maar sterker. In eerste instantie is handhaving het doel, maar we zijn fanatiek genoeg om voor een periode te gaan. We zien wel waar het eindigt, maar we hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12