Afbeelding

DSW/RODI Stad Delft Bokaal in de zaal heeft de potentie om opnieuw een traditie te worden

sport

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

Tim Steenks kan als technicus op alle ondergronden overweg. Hier is hij Johan Plooij (Wippolder) te slim af. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Onder de bezielende leiding van de sectie voetbal van de Delftse Sportraad werd afgelopen week een oude traditie in ere hersteld. Op maandag en vrijdag vonden de voorrondes voor de DSW/RODI Stad Delft Bokaal in de zaal plaats.

Onder de bezoekers waren mensen die de tot dan toe laatste editie, zo’n vijfentwintig jaar geleden nog hadden meegemaakt. Voor de spelers was het echter een geheel nieuwe ervaring. “Ik vind het hartstikke leuk”, zegt Tim Steenks van D.v.v. Delft, die ook op de sporthalvloer van sportpark Tanthof-Zuid erg goed uit de voeten blijkt te kunnen. “Ik begreep dat de Delftse clubs vroeger ook altijd zo’n toernooi speelden. Verder ben ik een technische speler en ben ik het voetballen op andere ondergronden wel gewend. Aan het eind van het seizoen voetballen we regelmatig op het strand of in de zaal. Daarnaast is het leuk om ook rond de Kerst met de Delftse voetbalwereld samen te komen.” Trainer Ronald Hes had niet veel moeite met het samenstellen van zijn team, weet Steenks. “We hebben een paar geblesseerden in de groep en er is een aantal jongens op vakantie, maar er zijn nog altijd genoeg jongens die een partijtje willen voetballen. Je merkt dat iedereen het hartstikke leuk vindt en daarom mag een dergelijk toernooi van mij wel elk jaar worden georganiseerd.”

‘ALS JE HET ÉÉN GOED KAN, BETEKENT DAT NIET AUTOMATISCH DAT JE IN HET ANDER OOK GOED BENT’
Ook Marcel de Letter, trainer van Wippolder, had het maandag duidelijk naar zijn zin. “Ik vind het hartstikke leuk. Vorig seizoen, toen het weer zo slecht was en de velden afgekeurd waren hebben we zelf twee toernooitjes georganiseerd. In de eerste week hadden we SEP en Concordia uitgenodigd, in de tweede week DHL en Full Speed. Elke club maakte twee teams uit de selectie en je speelde tegen elk team, behalve dat van je eigen club. Zo blijf je ook in de voetballoze periode toch lekker bezig.” Volgens De Letter is het voetballen in de zaal totaal anders dan op het veld. “Als je het één goed kan, betekent het niet automatisch dat je in het ander ook goed bent. Het is leuk om te zien dat die jongens het er best aardig vanaf brengen. Verder hebben we geen moeite gehad met het samenstellen van een team. De spelers met lichte pijntjes hebben we thuisgelaten en de rest wilde graag meedoen. Het is te hopen dat we de finaleronde van zaterdag halen, want een heel aantal van die jongens heeft al vrij geregeld van het werk.”

‘HET IS POSITIEF DAT DE SAMENWERKING TUSSEN DE CLUBS IN DELFT ZO GOED VERLOOPT’
Pieter van Veen is namens de sectie voetbal van de Sportraad één van de organisatoren van het toernooi. “Volgens mij heeft het toernooi zeker potentie voor de toekomst, want het is hartstikke leuk. De spelers hebben het naar hun zin, alleen de publieke belangstelling valt me wat tegen, maar ook dat moet groeien. Het is voor het eerst sinds jaren dat het toernooi weer wordt gespeeld. Verder is het fijn dat we met DSW zorgverzekeraar en RODI media Zuid-Holland goede sponsors hebben gevonden. Het is belangrijk dat we over niet al te lange tijd met de organisatie om de tafel gaan zitten om het één en ander te evalueren. Zo merken we dat veel spelers door de week ‘s avonds moeten werken. Het is misschien handiger om het toernooi in één dag in het weekend te spelen. Het is in ieder geval heel positief dat de samenwerking tussen de clubs in Delft zo goed verloopt; bij de laatste vergadering van de sectie voetbal kregen we hier van de vertegenwoordiger van de KNVB een compliment voor.”

Na een geslaagde eerste avond op maandag, werd duidelijk dat de spelers van Wippolder niet tevergeefs vrij hadden genomen. Zij plaatsten zich samen met D.v.v. Delft en Ariston’80 ten koste van Vitesse Delft en DVC voor de finaleronde op zaterdag. Welke drie ploegen zich vrijdagavond plaatsten, was bij het ter perse gaan van deze krant nog niet duidelijk. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12