Afbeelding

De zaterdagploegen scoren volgens hun trainers allemaal net voldoende over het jaar 2012; daar zit dus nog ruimte voor verbetering in

sport

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

Manuel Vissers (Vitesse Delft)

DELFT - De winterstop is alweer even bezig en over twee weken hervatten sommige competities met inhaalwedstrijden. Voor de krant Delft op Zondag was dit een mooi moment om aan de zaterdagtrainers uit de regio te vragen wat hun plannen voor het komend seizoen zijn en om met hen terug te blikken op het jaar 2012.

- Ben je ook volgend seizoen trainer van Vitesse Delft?
“Dat is nog niet bekend. Daar gaan het bestuur en ik na de feestdagen over om tafel.”

- Hoe is je eerste halfjaar bij Vitesse Delft bevallen?
“Vooral in het begin kreeg ik te maken met ontwikkelingen in de organisatie en ook qua resultaten viel het niet mee. De club heeft vorig seizoen van bijna een heel elftal afscheid genomen en dat is vooral aangevuld met jongens uit het tweede en de jeugd.”

- Dan moet je als trainer je ambities bijstellen?
“Absoluut ja. De club kiest een andere weg en daar word je als trainer mee geconfronteerd. Als je ziet met wat voor spelers we het doen, hebben we het nog niet eens zo slecht gedaan. Dit seizoen moeten we zorgen dat we wegblijven bij de onderste twee plaatsen en van daaruit bekijken wat er nog meer mogelijk is.”

- Is er meer mogelijk?
“Dat denk ik wel. Ik weet ook zeker dat we na de winterstop meer punten gaan verzamelen dan we tot nu toe hebben gedaan. De sfeer in de groep is nog goed en de winst die we nu nog kunnen behalen zit hem in het inslijpen van vaste patronen en duidelijk zijn naar elkaar toe. Als we lijfsbehoud hebben vastgesteld moeten we kijken hoe we het volgend seizoen verder gaan. Daar gaan we het in de komende weken met het bestuur ook over hebben.”

- Welk cijfer krijgt Vitesse Delft van jou?
“Als je kijkt naar het spelersmateriaal ga ik voor een magere 6. Om ons te kunnen handhaven in de Eerste Klasse moet dat na de wintersport een 7 worden en ik heb er alle vertrouwen in dat ons dat ook gaat lukken.”

SV Nootdorp
Arie van der Padt nam begin dit seizoen bij SV Nootdorp het stokje over van Bert de Best. Nog voor de winterstop maakte de trainer duidelijk dat de club voor het komende seizoen op zoek moet naar een andere trainer.

- Waarom stop je al na één seizoen bij SV Nootdorp?
“Omdat mijn manier van denken over voetbal niet overeen komt met die van mijn spelers. Dat kan gebeuren en dat is helemaal niet erg. De club heeft me gevraagd de discipline aan te halen, dat is aardig gelukt, maar op technisch en tactisch vlak is het niet verlopen zoals ik had gehoopt.”

- Hoe komt dat dan?
“De spelers gaven aan niet helemaal tevreden te zijn met de trainingen. Daar hebben we over gepraat en ik heb het nodige aangepast. Ik merkte bij hen dat de insteek niet anders werd en dan houdt het voor mij op. Het moet wel van twee kanten komen.”

- Hoe kijk je op sportief vlak terug op 2012?
“Nootdorp is een prettige club en ook met de spelersgroep heb ik geen problemen. Wat wel zo is, is dat als zij op de training een stapje harder lopen, er meer te halen valt. Een deel geeft zelf ook aan zich wel op te kunnen laden tegen grote ploegen, maar minder tegen de kleineren. Dan krijg je het lastig. Ik weet zeker dat we, als er op de training een stapje harder gezet was, meer punten zouden hebben.”

- Wat voor cijfer geef je SV Nootdorp over 2012?
“Ik heb bij het bestuur aangegeven hoe ik over de club denk en ik heb op delen ook gelijk gekregen. Nootdorp krijgt van mij een magere 6, maar als je vier, vijf of zes punten meer had behaald, wat er op momenten zeker in zat, dan krijg je een heel ander verhaal.”

DSVP
Peter Klomp pakte in het seizoen 2011/2012 met DSVP het kampioenschap in de Tweede Klasse en komt dit seizoen uit op een hoger niveau.

- Ben je volgend seizoen nog trainer bij DSVP?
“Dat staat wel in mijn contract en ik heb hier goed naar mijn zin. Dus ik ga ervan uit dat dat wel het geval is.

- Hoe is de eerste seizoenshelft je bevallen?
“Vooral in het begin moesten mijn spelers op technisch en tactisch gebied wennen aan het niveau in de Eerste Klasse en dat bracht ook fysieke problemen met zich mee. We hebben nog niet het niveau om constant goed mee te draaien, maar het gaat ons in steeds meer wedstrijden goed af.”

- Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?
“We gaan steeds beter voetballen en dat is ook wat je als team wilt bereiken. Verder zullen we elke week moeten kijken welke spelers beschikbaar zijn en daar zullen we het mee moeten doen. Ik heb er alle vertrouwen in dat we dit seizoen genoeg punten weten te pakken om in de Eerste Klasse te blijven. Als elftal maken we stappen en nu is het zaak om deze om te zetten naar resultaten.”

- Welk cijfer geef je het jaar 2012 voor DSVP?
“We zijn het afgelopen seizoen in een ontzettend zware poule kampioen geworden en hebben in de tweede seizoenshelft maar drie keer verloren. Als je in die poule kampioen wordt, doe je het heel goed en verdien je wel een 9. In de eerste seizoenshelft van dit seizoen blijkt dat het toch anders is dan in de Tweede Klasse en denk ik dat we op sommige momenten wat scherper hadden moeten zijn. Ik vind dat we het alleszins redelijk doen, maar wil ons geen voldoende geven. De eerste seizoenshelft krijgt een 5. Als je dat middelt, krijgen we dit jaar een 7 en dat is toch een dikke voldoende!”

Ook Ariston’80 wist het afgelopen seizoen te promoveren, zij het via de nacompetitie. Afgelopen week werd duidelijk dat de wegen van de club en zijn trainer Arjan van der Meijde met onmiddellijke ingang scheiden.

- Kwam dit nieuws voor jou als een donderslag bij heldere hemel?
“Nee, ik had in november al bij het bestuur aangegeven dat ik de schwung er niet meer helemaal in kreeg. Voetballend was het allemaal niet verkeerd; we oogstten complimenten van de tegenstanders, maar de punten bleven achter. Verder liep ik er steeds vaker tegenaan dat ik een paar uur voor de wedstrijd nog van alles moest regelen en dat stond me tegen.”

- De chemie ontbrak, zoals ze dat zo mooi zeggen?
“Ja, en dat is ook niet zo gek. Ik was bezig aan mijn vierde seizoen en dan kennen die jongens het ritueeltje, je houding en het stemgeluid als je even boos bent. Het is ontzettend jammer, want ik heb het idee dat er nog meer uit de ploeg te halen is, maar dan moet je wel die jongens meekrijgen. Dat mag na de winterstop een andere coach proberen. Ik denk dat er zeker nog rek in zit en dat Ariston’80 voor iedere trainer met ambitie een mooie uitdaging is.”

- Welk cijfer geef je het jaar 2012 voor Ariston’80?
“Het is nu lastig om te zeggen, want ik ben nog volop bezig met het verwerken ervan. Toch geef ik het jaar een 8. We zijn jaren bezig geweest om promotie te bewerkstelligen en dat is gelukt door er samen hard voor te knokken. Het bestuur heeft bij de beslissing ook aangegeven dat ze mij vooral wilden blijven zien om als de trainer die de promotie bewerkstelligd heeft en dat vind ik heel netjes. Ik heb er alle vertrouwen in dat met een nieuwe trainer de resultaten ook zullen verbeteren.”

DVC speelt ook dit seizoen zijn wedstrijden in de Derde Klasse onder trainer Marco van Leest.

- Ben jij het komende seizoen nog steeds trainer bij DVC?
“Daarover ben ik nog met het bestuur in gesprek, maar de zaken zien er goed uit. Ik heb een plan op tafel gelegd, dat vooral moet voorzien in doorstroming vanuit de jeugd. Het bestuur kan zich daar wel in vinden, dus ik denk dat we er samen wel uit zullen komen.”

- Ben je tevreden met de eerste seizoenshelft van jouw ploeg?
“Tevreden moet je nooit zijn en ik had er ook wel wat meer van verwacht. We begonnen het seizoen met een slechte wedstrijd, waarin we een 2-0 voorsprong weggaven en gelijk speelden. Daarna speelden we gelijk tegen een ploeg die vooraf als titelkandidaat werd beschouwd. Daar zit het probleem ook in. We zijn te wisselvallig. Zo hebben we na die eerste wedstrijden tegen titelkandidaten goed gespeeld, maar pakten we geen punten. Daarna hebben we ook weer een heel slechte serie neergezet tegen mindere ploegen.”

- Wat verwacht je van de tweede seizoenshelft?
“Ik ga er vanuit dat we nog wel de nodige plaatsen zullen stijgen op de ranglijst. Aan het begin van het seizoen was voor mij wel duidelijk dat we geen kampioen zouden worden, maar een plaats in het linkerrijtje zou mooi zijn. Ik denk dat we dat nog steeds wel kunnen halen.”

- Wat voor cijfer geef je DVC over het jaar 2012?
“Een kleine 6. Er zijn wedstrijden waarin we een 8 scoren, maar ook wedstrijden waarin we door de ondergrens zakken. Als je die tegen elkaar wegstreept, kom je aan een zesje. In de tweede competitiehelft gaan we het beter doen.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12