Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 48, Jaargang 22 |

Nelly van Leeuwen (63)

- Wat bent u hier aan de Verwersdijk aan het doen?
“Ik ben onderweg naar huis. Ik heb even boodschappen gedaan in de stad.”

- Voor het avondeten?
“Nee, ik kook makkelijk uit de magnetron.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik ga elke dag naar het verpleeghuis, waar mijn man al 7,5 jaar ligt en ik heb afgelopen weekend een leuk feestje gehad van een stel dat 12,5 jaar bij elkaar was.”

- Zijn dat goede vrienden van u?
“Hele goede. Ik woon op de Kantoorgracht in een appartementencomplex. Daar zit beneden een zaaltje waar feestjes voor de bewoners gegeven worden. Het is een hartstikke leuk feest geworden. Het duurde tot half 3 ’s nachts en om 9 uur waren we alweer aan het schoonmaken. Dat is van de oude stempel, hè!”

- Uw man zit in een verpleeghuis, zegt u?
“Hij heeft meerdere hersenbloedingen gehad. Hij kan niet meer praten, is eenzijdig verlamd, maar heeft een toetsenbord waarmee hij mijn vragen kan beantwoorden. Dat is heel erg fijn, want zo vervreemden we niet van elkaar. Hij zit in de Bieslandhof, dus dat is dichtbij. Ik ga er met veel plezier naartoe.”

- Jullie hebben nog mooi contact…
“Natuurlijk. Hij is elke dag blij als ik kom. We gaan ook nog samen op vakantie. We doen leuke dingen, hij begrijpt alles goed. Hij klaverjast ook nog een paar keer per week. Wat wil je nog meer?”

- Het leven heeft nog heel veel waarde…
“Je had het je anders voorgesteld, maar daar zit de hele Bieslandhof mee vol. Al met al heb ik niets te mopperen. Eten klaarmaken voor één iemand doe ik alleen niet meer en die magnetronmaaltijden zijn prima.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12