Afbeelding

Delvenaar in beeld: Sander Rusch (47), service engineer Arend Sosef

vaste rubrieken

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

 

- Wat ben je hier in de Jan Willem Frisostraat aan het doen?
“Ik ben met mijn AR Drone aan het spelen. Volwassen speelgoed.”

- Het is een kleine helikopter die je met je iPad bestuurt…
“Ja. Het is een qaudricopter en die bestuur ik inderdaad met mijn iPad. Hij heeft twee camera’s en de beelden zie ik ook op m’n iPad.”

- Maak je daar dan ook opnames van of is het alleen ‘live’…
“Je kan er opnames mee maken, maar dat doe ik alleen als ik in de Delftse Hout ben of als ik ergens een vogelnest heb ontdekt. Dan vlieg ik de Drone ernaartoe en kan je het nest zien. Ze hebben het weleens gebruikt om een adelaarsnest te bekijken, maar dat vond de adelaar niet zo leuk. Dat zijn best wel territoriale beesten dus die viel de Drone aan. Gelukkig is hij niet zo snel kapot.”

- Waarom vind je het zo leuk om hiermee te spelen?
“Ik sta de hele dag bij bedrijven ervoor te zorgen dat de boel goed loopt en dan wil ik ’s avonds iets hebben wat ik zelf kan fabrieken en goed kan laten lopen. Het is gewoon voor de hobby. Ik was altijd al een liefhebber van op afstand bestuurbaar speelgoed en dit is weer een nieuwe dimensie.”

- Wat is jouw nieuws van afgelopen week?
“Ik moet eerlijk toegeven dat ik de laatste tijd zoiets heb van: ‘Het gaat allemaal wel goed, ik kijk alleen nog maar leuke dingen.’ Dus ik zet het nieuws niet meer aan. De televisie überhaupt nog nauwelijks. Alleen nog voor comedy. Dit was het nieuws- achtige shows, maar dan in het Engels.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12