Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 30 December 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 53, Jaargang 20 |

In buurthuis Het Voorhof aan de Herman Gorterhof 165 start bij voldoende aanmeldingen Chi kung (verwant aan Tai Chi). Dit zijn oefeningen die voor het behoud en verbetering van uw gezondheid worden uitgevoerd. Mensen van alle leeftijden kunnen deze oefeningen leren en er hun voordeel meedoen. Start: vrijdag 11 januari. Voor meer inlichtingen en aanmeldingen: s.cenin@breedwelzijndelft.nl.

Zondag 30 december kan je Vlaanderen aan de Beestenmarkt binnen lopen en muziek spelen zoals je nog nooit hebt kunnen spelen. Geluid staat weer klaar en drie ervaren muzikanten begeleiden iedereen die met z’n instrumentje aansluit. De Blues Mates die de jamsessie leiden bestaan uit ten eerste de Delftse bekende gitarist Boy Mosterdijk, drummer Richard en bassist Serge. Overigens is de zondag 6 januari de eerste mogelijkheid in 2013 om ook weer mee te spelen vanaf 18.00 uur.

Muziekliefhebbers kunnen hernieuwd kennis maken met de Delftse rockgroep The Why. Dit collectief werd opgericht in 1966, en is daarmee een van de meest gelouterde en oudste rockbands van Delft. Na de eerste akkoorden van ‘Start me up’ bouwen de muzikanten en het publiek een rock ’n roll feest met elkaar. The Why speelt op zaterdag 29 december in de V aan de Voorstraat. Gratis toegang vanaf 21.30 uur.

Pam Macbeth, de in Amerika als bekend staande ‘blond Nashville angel’, zal op zondag zondag 30 december, een optreden bij café de Wijnhaven verzorgen. De Amerikaanse zangeres is sinds het begin van deze eeuw gelukkig ook actief in Europa. ‘Lovely, the warmth and the enthusiasm in the typical small dutch bars’, vertelt Pam Macbeth, als je haar vraagt hoe zij het ervaart om als artiest van grote podia, op te treden in een kleine donker bruine bar. Mis het niet, 15.30 uur, toegang gratis.

De Belangenvereniging Olofsbuurt-Westerkwartier (BVOW) organiseert op woensdag 9 januari vanaf 18.00 uur in buurthuis De Wending (Raamstraat) een nieuwjaarsdiscussie met politieke partijen. Het gaat over prikkelende stellingen rondom het parkeerbeleid, zoals betaalbaar houden van de eerste vergunning/bezoekerskaart, bescherming van de bloktijden en een betaalbaar alternatief voor de Spoorsingelplaatsen om maar een paar voorbeelden te noemen.

Bent u uitgekeken op Rummikub, Klaverjassen, Monopoly of Canasta en wilt u eens wat anders? Kom Mahjong spelen bij Mahjongvereniging De Oostpoort. Vanaf 7 januari vindt u ze in het SILA gebouw aan de Bieslandsekade 68. Deze activiteit is voor volwassenen en senioren. Bij De Oostpoort kunt u terecht voor het originele Mahjongspel, het spel van de vier winden, waarbij elke speler een wind vertegenwoordigt. U kunt elke eerste en derde maandag van de maand komen spelen van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie bij Anja Buurman: 06-46225930.

In januari viert het professionele kamermuziekensemble Camerata Delft haar eerste lustrum met een bijzonder concertprogramma onder de titel ‘Oud & Nieuw’. Op het programma staan oude en nieuwe composities, er wordt opgetreden in oude en nieuwe locaties, gespeeld op oude en nieuwe instrumenten, indachtig het motto van het ensemble: ‘nieuw geluid in oude muziek’. Het concert op 11 januari in de Oud-Katholieke Kerk begint om 20.30 uur. Meer informatie is te vinden op www.cameratadelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12