Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 36, Jaargang 22 |

Bomenkap
DELFT - Vorig jaar heb ik een brief over het verwijderen van 39 komen langs het Kerstanjepad ontvangen. We waren dolgelukkig dat het was uitgesteld en hoopten op afstel. Wij wonen al 44 jaar aan de Provincialeweg, met aan de huiskamer- en balkonkant een prachtig uitzicht. Dat is nu helemaal weg. Bomen weg, pony’s weg, geitje weg, het is afschuwelijk! Maar dat is grond van DSM, die maken daar een gemaal - met toestemming van de gemeente. Nu gaan ze weer beginnen met dat gezeur over het Kerstanjepad, over veiligheid en omwaaiende bomen. Onzin, zelfs met de novemberstorm in 2013 is er niets gebeurd. Geen boezemwater in de wijk of iets van dien aard. Geen ongelukken, niets! Ik ben een echte Delvenaar en ik zie hoe moeilijk het is om van welke kant dan ook ik Delft binnen moet komen. Het is overal een grote langdurige puinhoop in ons eens zo mooie Delft! We hebben geld tekort voor alles, bouwen een lelijk duur Stadskantoor, gooien bejaardenhuizen dicht of het niets is. En wat te denken van de Spoorzone en Sebastiaansbrug? Een groot financieel fiasco en een blamage voor Delft. Het is zelfs op de radio geweest hoe we financieel dreigen kopje onder te gaan. En dat we het risico lopen dat onze gemeente een artikel 12-gemeente wordt en wordt overgenomen door het rijk. Dus geld voor zo’n bomenkap, met alle kosten van dien, hebben wij niet. Ook is het geen noodzaak, er is daar nooit iets gebeurd. De bomen moeten blijven.
J.J.C. Conrad, Delft

Help
DELFT – ‘Wat maakt nou een of twee euro uit?’ Dat kreeg ik te horen van de beheerder van het buurthuis De Wending. We zitten met een klaverjasclub van ongeveer 50 jaar. Nu het probleem: We zijn een club van tien leden, drie zijn boven de 90 en de anderen zijn iets jonger. Vanwege het sluiten van verschillende locaties kwamen we in de Wending terecht, maar nu moeten we huur gaan betalen: 13 euro 50 per middag. De leden komen met de RegioTaxi. Contributie en twee keer thee kost ongeveer 5 euro. Komt er nu nog eens twee euro bij. Nu bedoel ik: die twee euro maakt wel uit voor mensen met een AOW. Zeven euro voor een middag klaverjassen is teveel, dus wordt het voor een paar leden achter de geraniums zitten. We zoeken naar een oplossing. Wie gaat ons helpen?
Thea Glaser, Delft

Zielig
DELFT - Met verbazing heb ik onlangs het artikel op de voorpagina van de krant Delft op Zondag gelezen. Wat heel Delft al lang geleden zag aankomen door het eigengereide optreden van voormalig wethouder Grashoff en consorten komt nu onder de aandacht. De heren A.M. en A. van T. zijn een persiflage van zichzelf geworden. Zelden heb ik in het verleden personen in de raad gezien die zich zo schijnheilig gedroegen. Het zou gepast geweest zijn als zij zich onthouden hadden van commentaar. De Delftse raad bestaat uit ambtelijk gerelateerde mensen die het ambtenarenapparaat controleren. Dat is vragen om moeilijkheden. Zielig ook voor de burgers van Delft die zich hebben laten misleiden. Veel was geheim, zoals geschreven in de diverse commentaren. Een referendum mocht niet, want stel je voor dat de burgers van Delft anders zouden beslissen dan de zogenaamde betweters van de toenmalige colleges. Informatie is achtergehouden, geld speelde geen rol en de oppositie moest zijn mond houden want die wisten er toch niets van. Als Leefbaar Delft, Onafhankelijk Delft, Stadsbelangen, SP en Van Oort niet werden gehoord in hun voorstel voor een referendum, en belangrijke informatie voor de burger werd weggehouden of geheim werd verklaard, dan vraag ik me af of de laatst gehouden Delftse Gemeenteraadsverkiezingen nog wel geldig zijn. De Delftse burger heeft zijn mening namelijk gebaseerd op verkeerde of onvolledige informatie vanuit de politiek, met name vanuit het college. Ik wens alle burgers van Delft wijsheid toe en hoop dat ze vanaf nu weten op welke mensen ze wel en welke mensen ze niet meer moeten stemmen in de toekomst.

Peet Smit, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12