Afbeelding

Even bellen met...

vaste rubrieken

Editie: Week 20, Jaargang 21 |

Cees van der Zande, projectleider Reinier de Graaf Gasthuis
Na jarenlang getouwtrek over de nieuwbouw van het ziekenhuis, lijkt het nu ineens hard te gaan.

- Ik liep zo net langs het ziekenhuis. Wauw, wat gaat die nieuwbouw snel!
“Dat klopt, het gaat ook echt hard. Dat komt omdat de ruwbouw met prefab-elementen wordt gebouwd. Na het heien en het beton storten voor de fundering, gaat het nu in sneltreinvaart. De eerste verdieping is in zicht.”

- Hoe gaat het verder?
“Tot september, oktober gaan we door met de ruwbouw. Oneerbieding gezegd zie je vijf etages van beton verschijnen. Daarna gaat het dak erop en moet de gevel dicht. Dan komt de afbouwfase. Er worden binnenwanden geplaatst en alle techniek komt erin. Ik durf geen harde datum te noemen, maar voorjaar 2015 staat de bouwkundige oplevering gepland. Dan hebben we nog een half jaar nodig om het gebouw schoon te maken en de medische apparatuur te plaatsen. Het is plan is om in het najaar van 2015 te verhuizen.”

-Ligt alles op schema?
“We lopen iets achter op onze ambitieuze planning. Het was een langgerekte winter met extra vorst en sneeuw juist op het moment dat wij het beton wilden storten. We hebben het schema nu zo ingericht dat de achterstand voor dit najaar is ingelopen.”

 

-DE CONTOUREN VAN HET NIEUWE ZIEKENHUIS-

- Tijdens het heien was ik op bezoek in het ziekenhuis. Dat hoorde je goed. Is de grootste overlast voor patiënten en omwonenden nu geweest?
“Het verbaast me dat je er last van had. Ik heb juist van veel mensen gehoord dat het meeviel. We hebben weinig klachten gehad. Dit soort geluidsoverlast komt er niet meer, maar enige overlast kan blijven. Nu rijden er bijvoorbeeld veel grote vrachtwagens met bouwmaterialen en straks in de afbouwfase lopen er vier tot vijfhonderd man op de bouwplaats. Daar merk je wel wat van. We doen ons best om de omwonenden zo goed mogelijk hierover te informeren.”

- Wat wordt het spannendste moment?
“Onze planning is spannend. Cruciaal is dat die achterstand nu wordt ingehaald, want in de afbouwfase kunnen we weinig tijd winnen. We maken een heel groot bouwwerk in relatief korte tijd. Daardoor staat er continu druk op. We willen snel de nieuwbouw in. Hadden we er niet al lang moeten zitten?”

Wat gaan we de komende maanden zien?
“Tot na de zomer gaat het optrekken van het gebouw in volle vaart door. Je ziet de contouren van het gebouw ontstaan. Je kunt dit vanaf de Reinier de Graafweg zien of van bovenaf bekijken via onze webcam...” (LT)

De webcam vind je op http://bouw.rdgg.nl/stream.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12