Afbeelding

Lekker tegen elkaar aan botsen, dat is de kick van Autoscooter

vaste rubrieken

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

Wie kent er niet de botsauto’s, een van de allergrootste attracties van de kermis. Ook op de kermis van Delft zullen er weer botsauto’s vertegenwoordigd zijn. Onder de naam Autoscooter voert Karel Eckelboom jr. een succesvolle kermisonderneming. De laatste paar jaren is Autoscooter een ware publiekstrekker op de Delftse kermis. “Het bevalt ons hier wel”, zegt hij. “Je kunt er goed je boterham verdienen, want het is er altijd lekker druk. Een kermis valt of staat natuurlijk ook met mooi weer, dus laten we hopen dat de zon lekker blijft schijnen.”
Wat is nu het leuke van een attractie als de botsauto’s? Dat is natuurlijk het feit dat je met botsauto’s tegen elkaar mag botsen. Dat geeft de kick van rijden in zo’n wagentje. Autoscooter is dan ook populair bij alle denkbare leeftijden, van zes tot tachtig jaar, iedereen wil wel een ritje maken. “De jongeren komen meestal ’s avonds”, gaat hij verder. “Voor sommige mensen is het net zoals een stamkroeg, een verzamelplaats. Zo van, we zien elkaar wel bij de botsauto’s, dat is toch het meest bekende onderdeel van de kermis.”
Autoscooter is ook nog eens heel aantrekkelijk, omdat bij deze attractie vaak heel veel reductie gegeven wordt. Je betaalt uiteraard met penningen en krijgt bij Autoscooter altijd algemene korting bij de kassa. Maar kijk vooral ook naar de kortingsbonnen in deze krant. Die geven nog eens recht op extra korting. “Ideaal in een studentenstad als Delft”, vindt Eckelboom. “Op deze kermis zie je veel studenten en die hebben meestal niet zo veel te besteden. Ook veel toeristen trouwens, vooral ’s avonds. Het samenspel van alle attracties maakt een kermis natuurlijk pas echt tot een succes.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12