Wat ik zeggen wil - 09 December 2012

vaste rubrieken Wat ik zeggen wil

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

Lezers schrijven en mailen naar Delft op Zondag

Brieven maximaal 300 woorden. Anonieme brieven en reacties op advertenties worden niet geplaatst.

Winkels Ternatestraat
Wat een mooi artikel over de winkeliersvereniging van de Vrijenban en wat een mooie foto’s en rooskleurige verhalen in Delft op Zondag. Ik werd er wel een beetje verdrietig van. Op de foto’s staan mensen die vroeger in het winkelcentrum in de Ternatestraat kwamen en daar ook in de buurt wonen. Mooi zo’n Plus en de mooie winkels in de Bomenwijk, maar ze hebben wel de bestaansmogelijkheden van winkels in de Ternatestraat de nek omgedraaid. Door het vestigen van een servicepunt in de Bomenwijk en een grote supermarkt verdwenen de winkelende mensen uit de Ternatestraat. En dan de betaalautomaat! Omdat de winkel waarin de betaalautomaat staat het niet meer volhield, besloot ook de ING Bank het vullen van de automaat te stoppen. Wat nog steeds een wrange actie is geweest. Op andere plekken in de stad zijn wel betaalautomaten terwijl daar ook geen winkel omheen is. Is het daar dan veiliger? Doordat er niet meer in de Ternatestraat gepind kan worden werd de koopkracht voor de winkels veel minder. Waar is de gezellige Ternatestraat gebleven? Wie komt de winkelstraat weer levendig maken om er een onderneming te beginnen? Wie durft het aan? Het bestemmingsplan van de Gemeente is dat er in het winkelgebied een winkel moet komen. De straat ziet er gezellig uit. De bomen zijn versiert met lichtjes. Maar wanneer gaat het ‘Licht’ weer schijnen in de Ternatestraat?
Gemma Kras van Oijen, Delft

Sint Helaas
Op 5 december bracht Sint Helaas een bezoek aan het Grotius College. Alleen in tegenstelling tot zijn collega Sinterklaas, kwam Sint Helaas geen cadeautjes uitdelen, maar strooide hij ruimhartig met studieschulden van 30.000. “Ik kan het studeren niet betaalbaar houden, dat zal de regering moeten doen. Maar het leek mij wel zo eerlijk om aan deze Ziele Pietjes vast cadeau te geven wat ze in de toekomst te wachten staat.” Aldus Sint Helaas. Behalve dat studenten zich straks diep in de schulden moeten steken, omdat de basisbeurs en de OV chipkaart afgeschaft dreigen te worden, zijn er nog meer gevolgen. Ook zal het aantal nieuwe studenten naar verwachting flink teruglopen vanwege deze financiële drempel. En Sint Helaas? Die komt volgend jaar terug als dat nodig is: “Als de plannen inderdaad doorgaan, zal ik volgend jaar weer een heleboel studieschulden komen uitdelen. Wie weet wordt het vieren van Sint Helaas ook een jaarlijkse traditie.”
Fractie SP, Delft

Paardenpoep
Fietst u ook weleens over de fietspaden binnen een straal van 2.5 km van manege Chardon of andere paarden- of manegehouders? En? Geen paardenpoep tegengekomen? Kan het me haast niet voorstellen. In de zomer is het al erg, maar in de winter… Wat is het toch walgelijk dat als je over een fietspad rijdt en het heeft een beetje geregend, je moet slalommen om de poep heen. Zelfs als het hard regent spettert het tegen je broekspijpen op, laat staan dat het donker is, dan zie je het niet eens. Het zijn ook niet van die kleine hoopjes maar een meter of 10 per mestworp. Zelfs al ligt er een ruiterpad naast, er moet en zal op het fiets/wandelpad gescheten worden. Waarom krijgen die beesten geen klysma voordat ze de openbare weg op mogen? Of hang er een zak onder. De Gemeente Delft geeft een boete van 90 euro voor de hondenpoep van een chihuahua, maar paardenpoept is gratis, onbegrijpelijk.
A.Vader, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12