Afbeelding

De kerstmarkt van De Delftse Zaak was een prima netwerkmogelijkheid

vaste rubrieken

Editie: Week 52, Jaargang 21 |

Tijdens de kerstmarkt van De Delftse Zaak, een initiatief van de partners van Bedrijf en Samenleving Delft, was er ook voor de kinderen van alles te doen.

DELFT – De kerstmarkt van De Delftse Zaak was deze maand een feit. Delft viert kerst! Wat kreeg DOK Delft die dag veel mensen over de vloer… Van tevoren was met vereende krachten gewerkt aan de opbouw van de markt.

Met recht was dit een coproductie: maatschappelijke organisaties maakten plannen en producten. Heel veel producten. Partners van Bedrijf en Samenleving Delft, de stichting die vanaf 1 januari 2014 De Delftse Uitdaging gaat heten, zorgden voor de organisatie van de markt. Posters, flyers en twitterberichten om mensen te verleiden naar de kerstmarkt te komen. Meer dan honderd pallets om kraampjes te bouwen werden afgeleverd bij DOK.
Natuurlijk was het van tevoren allemaal heel spannend: gaat het lopen? Spreken de producten aan? Is er voldoende voorraad en doet de kassa het? Alles liep gesmeerd, bleek na de eerste dag. De geleende supermarktmandjes werden goed gevuld met sieraden, kaarsen, kaarten, keramiek, houten kistjes, tegoedbonnen, flessen wijn met fleurige etiketten, verantwoorde chocola en wat al niet. En ja, de kassa deed het! Het enige wat niet wilde knallen, was de kurk op de champagnefles bij de opening.
De Delftse Zaak is een initiatief van de partners van Bedrijf en Samenleving Delft in samenwerking met Mondriaan en Participe. Zij willen met elkaar samenwerken en daarmee een verschil maken in Delft. Hieruit ontstond De Delftse Zaak, een winkel waar producten gekocht kunnen worden die aangeboden worden door stichtingen en verenigingen in Delft.  En zij kozen ook voor een traject om meer handen en voeten te geven aan hun MVO-beleid door middel van de ISO26000 richtlijn.
De partners van Bedrijf en Samenleving Delft zijn grote bedrijven en maatschappelijke instellingen die betrokken zijn bij de Delftse samenleving en die hierin iets willen betekenen. Zij maken Bedrijf en Samenleving Delft, vanaf 1 januari De Delftse Uitdaging, financieel mogelijk en werken nu dus ook samen in concrete projecten. Heeft u interesse om aan te sluiten? Neem dan contact op met één van de partners of via Anny Oving, manager van De Delftse Uitdaging: anny@bensdelft.nl
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12