Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 37, Jaargang 22 |

Het waren weer een paar mooie weken sinds mijn laatste column. Om te beginnen heb ik op uitnodiging van de organisatie van de Schipluidense Zomerfeesten een middag achter de bar gestaan en de dames aldaar voorzien van rosébier. Hartstikke leuk natuurlijk!


Verder was Westerpop weer een gigantisch succes. Hopelijk blijft dit festival bestaan, want het trekt toch jaarlijks weer heel Delft naar het Westerkwartier. Het is duidelijk dat het dit keer voor het laatst op de huidige locatie kon vinden, maar we zijn benieuwd wat er met de subsidies gaat gebeuren. Organisatoren van dit soort evenementen zorgen ervoor dat alle uitgaven keurig binnen het huishoudboekje blijven; de gemeente heeft daar blijkbaar meer moeite mee. Hopelijk blijven subsidies voor dit soort evenementen bestaan en wordt het financiële gat waar het afgelopen week steeds over ging uit andere potjes gedicht. In hetzelfde weekend was de Biermarkt van Locus Publicus; opnieuw een groot succes, maar het weer hielp niet helemaal mee. Ook bij de Beierd, die op die zondag zijn vierde verjaardag vierde, was het een mooi feest. Verder komt bijna een einde aan de live-bandjes die op vrijdagavond bij het Konings Huys optreden. Ook ben ik met een aantal Delftenaren naar Tsjechië – Nederland geweest. We hebben er acht uur heen en acht uur terug voor in de auto gezeten. Aan ons kan het dus niet gelegen hebben.

Leo Quack, Nachtburgemeester van Dekft


Verder staan de kranten de laatste tijd vol over dat zo'n beetje heel de wereld in brand staat. Hele volksstammen worden uitgemoord, in Oekraïne en op de Gazastrook blijft het onrustig en in Afrika is een ebola-epidemie uitgebroken; er is dus heel wat aan de hand. In het regionale katern staan verhalen over mensen die klagen over de stank van DSM of geluidsoverlast in de binnenstad. Dan denk ik: 'Mensen, wees toch blij dat we plezier en werk hebben.' Er zijn ergere dingen in de wereld. Ik kan me voorstellen dat de muziek op sommige momenten wat overdadig is, maar daar kunnen we samen toch wel uitkomen?


Verder is dit weekend de Taptoe en staat de kermis voor de deur. Ze hebben er goed weer voor. De Taptoe is ook weer zo'n evenement waarvan ik hoop dat het, ondanks de bezuinigingen, behouden blijft. Het is echt iets groots; het wordt over de hele wereld uitgezonden. Iedereen kan zien hoe mooi onze stad is. Wat subsidie verdien je dus vanzelf terug.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12