Afbeelding

Veel GEKKER moet het NIET worden

vaste rubrieken

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

De politie hield afgelopen maandag drie verdachten aan voor inbraak in een woning aan de Zuideindseweg in Delfgauw en is op zoek naar getuigen. In de avond kwam bij de politie de melding binnen dat er werd ingebroken in een woning aan de Zuideindseweg. De daders zouden zijn overlopen door de bewoners en waren inmiddels weggerend. Agenten die poolshoogte namen, troffen een niet afgesloten auto in de buurt aan, die daar niet thuishoorde. Ook stonden er diverse goederen uit de woning klaar om te worden meegenomen. Onderzoek in de omgeving, waarbij een speurhond werd ingezet, leidde in eerste instantie niet tot aanhoudingen. Bijna drie uur na de inbraak controleerden agenten een auto die opvallend rijgedrag vertoonde. Twee van de inzittenden van deze auto hadden een link met de auto die in de buurt direct na de inbraak was aangetroffen. De politie hield de drie inzittenden van 21 en 23 jaar oud uit Zoetermeer en een 18-jarige Hagenaar aan. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp onderzoekt de inbraak in de woning en de betrokkenheid van de drie aangehouden verdachten. Omdat er tussen het tijdstip van de inbraak en de aanhouding van de drie mannen behoorlijk wat tijd zit, zou iemand in de polder iets opvallends of verdachts kunnen hebben gezien. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp is op zoek naar getuigen en is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844.


De politie heeft weer twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden op vrijdag 25 oktober twee vissers op gewelddadige wijze te hebben beroofd op het Sint Maartensrechtpad in Delft. Het gaat om een 20-jarige en een 15-jarige Delftenaar. Er zijn in totaal nu zes aanhoudingen verricht. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachten. De slachtoffers van 15 en 18 jaar uit Delft lagen op het moment van de overval in een tent op het Sint Maartensrechtpad. Zij waren op de bewuste avond gaan vissen en waren van plan de nacht door te brengen in hun tent. De overvallers ritsten rond 22.45 uur de tent van de slachtoffers open en bedreigden hen met een vuurwapen. Vervolgens gingen ze er vandoor met persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Na deze beroving startte de politie direct een onderzoek. Via de media werd het publiek opgeroepen om informatie te delen. Ook werd in het regionale opsporingsprogramma Team West op Omroep West aandacht gevraagd voor deze beroving. Het onderzoek leidde eind vorige maand tot de aanhouding van de vier verdachten, afkomstig uit Delft. Door deze aanhoudingen kwam de politie weer op het spoor van de twee nieuwe verdachten. Die konden afgelopen dinsdag worden aangehouden en zitten op dit moment vast. Met deze nieuwe aanhoudingen lijkt het onderzoek te zijn afgerond.


De politie trof afgelopen maandag rond 10.35 uur in een woning aan de Knopenmakerstraat in Delfgauw een hennepkwekerij aan. In de woning hielden agenten een 50-jarige man aan. Bij de politie kwam eerder de melding binnen dat er bij de woning een deur open zou staan. Agenten die poolshoogte namen troffen in de woning de hennepkwekerij aan.  Diverse ruimtes in de woning waren aangepast voor de teelt van hennep. In totaal werden 410 planten aangetroffen. Apparatuur die gebruikt werd voor de teelt werd in beslag genomen. Een in de woning aangetroffen man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd aangehouden. De recherche van bureau Pijnacker-Nootdorp doet onderzoek naar de betrokkenheid van de aangehouden verdachte en de hennepkwekerij.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12