Afbeelding

Even bellen met - Philip Coenen van Oude Delft 119

vaste rubrieken

Oude Delft 119 is één van de twaalf kanshebbers om studentenhuis van het jaar te worden.

- Waarom moeten jullie studentenhuis van het jaar worden?
“Omdat we gewoon het leukste studentenhuis van Nederland zijn. We wonen hier met mensen die allemaal echt heel verschillend zijn. Verder zijn we heel muzikaal, is de sfeer gemoedelijk en is hier altijd wat te doen. Daarnaast gaan we regelmatig met zijn allen stappen en organiseren we allemaal activiteiten?”

- Aan wat voor activiteiten moeten we dan denken?
“We hebben bijvoorbeeld huisweekends, waarbij we met zijn allen naar een andere stad gaan. Vorig jaar was dat Zwolle en we hebben daar een variant van het BNN-programme Crazy 88 gespeeld. We hebben er Crazy 119 van gemaakt. Dat houdt in dat we in teams de stad in gingen en er 119 opdrachten waren waarmee we punten konden verdienen. Sommige waren redelijk beschamend, maar je kan voor jezelf bepalen hoe ver je wilt gaan. Verder is er elk jaar ons huisfeest en staat op 1 juni ons Kerstdiner gepland.”

- Een Kerstdiner op 1 juni, is dat niet wat vroeg?
“Ik verbaasde me er in het begin ook over, maar eigenlijk is het heel logisch. Rond de Kerstdagen is het lastig om iedereen tegelijkertijd bij elkaar te krijgen. Op 1 juni is dat een stuk makkelijker en daarom doen we het dan.”

‘Op 1 Juni staat ons Kerstdiner gepland’

- Wat weet je van de overige elf genomineerde studentenhuizen? “Eigenlijk niet heel veel. Wel is het zo dat er vorige week een tv-ploeg van studenten.net in ons huis kwam filmen. Zij zeiden dat het bij ons veruit het leukste was. Ze kwamen als laatst bij ons en zijn hier bij elkaar drie uur over de vloer geweest. Zij vonden het opvallen dat ze in die drie uur niet één iemand met bier in de handen hebben zien staan. Bij de andere studentenhuizen was dat wel het geval. Daarnaast is het hier niet zo smerig, zoals het clichébeeld van een studentenhuis.”

- Je had het over diversiteit, wat zijn de grootste extremen in jullie huis?
“We wonen hier met zijn vijfentwintigen en zijn heel verschillend. Ikzelf ben een Delftse local die in Leiden Italiaanse taal en cultuur studeert. Er zijn hier mensen van alle studentenverenigingen, maar ook mensen die nergens lid zijn. Verder zie je ook dat er een enorme diversiteit aan studies is die we volgen en komen mijn huisgenoten uit het hele land.”

- Hoe kunnen de lezers op jullie stemmen?
“Door op onze site te kijken. Op http://www.od119.nl/stem komen ze op de verkiezingspagina. Wij zijn het derde huis in de bovenste rij. Verder kunnen ze op http://www.od119.nl alles over ons huis vinden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12