Afbeelding

Wat ik zeggen wil...

vaste rubrieken

Editie: Week 21, Jaargang 21 |

Horen, zien en zwijgen

Bij deze wil ik de volksvertegenwoordigers van de coalitie CDA, D66, PVDA, Groen links en Stip bedanken het instemmen met het nieuwe parkeerbeleid. Het veroorzaakt een verdere aantasting van onze persoonlijke vrijheid (financiële beperking voor bezoek) en een inbreuk op de privacy (digitale bezoekerskaart). De huidige coalitie heeft hiermee wederom aangetoond geen gevoel te hebben over wat er leeft onder de Delftse bevolking.
U heeft dus niet geluisterd naar de bewoners tijdens de inloopavond van de Belangenvereniging Olofsbuurt –Westerkwartier (BVOW) en ook niet naar het inspreken van de voorzitter van de BVOW in de commissie SVR.
U heeft de enquête van de BVOW, de honderden flyers op onze ramen en de tientallen e-mail naar de griffie niet gezien.
U heeft gezwegen over de slechte inspraakprocedure, de vergaderingen die midden in de zomervakantie werden gehouden, het feit dat niet alle betrokken organisatie zijn uitgenodigd en het niet tijdig informeren van de deelnemers over het nieuwe parkeerbeleid.
Kortom u heeft voldaan aan het verwachtingspatroon hoe de Delftse burger over de politiek denkt. Wat mij betreft mag het woord christelijk uit het Delftse CDA verdwijnen, want ik herken niets christelijks meer terug in het nieuwe parkeerbeleid, er is geen aandacht voor mantelzorg, er is geen aandacht voor de ouderen in onze wijken en er is geen interesse voor de belangen van de kleine middenstand, scholen en kerken. Ook het door de coalitiepartijen bejubelde feit dat  het tarief voor de eerste vergunning niet wordt verhoogd is een doorzichtig lachertje. Als eerste is dit tarief gebaseerd op een onjuiste kostprijsberekening en verder is het tarief ten onrechte verhoogd met 13 %. Legale diefstal waarbij het kwartje van Kok kinderspel is. Let op mijn woorden: binnen twee jaar betaalt de schil in het kader van uniformiteit hetzelfde als de binnenstad. Ik hoop dat de BVOW juridische mogelijkheden ziet of andere maatregelen gaat nemen om iets tegen de invoering van het nieuwe parkeerbeleid te doen. Anders zullen wij moeten wachten tot april 2014 want dan zijn er weer nieuwe verkiezingen voor de gemeenteraad.

Mevrouw Ruigrok, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12