Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 52, Jaargang 20 |

De recherche van Bureau Delft onderzoekt een zeer gewelddadige beroving waarbij een 36-jarige vrouw uit Delft zwaargewond raakte en is op zoek naar mensen die de verdachte menen te herkennen. De politie ontving in de nacht van zaterdag op zondag 9 december omstreeks 3.45 uur een melding dat er een vrouw op de Koornmarkt lag die niet aanspreekbaar was. De beller kwam aangereden met zijn auto toen hij de vrouw zag liggen, hij twijfelde geen seconde en belde direct 112. Toen de vrouw bij kennis kwam verklaarde zij dat zij bij thuiskomst een onbekende man tegen de gevel van haar buren zag plassen. Zij sprak hem hierop aan, waarop de man haar tas uit haar handen trok. Het slachtoffer rende achter de berover aan, op de kruising met de Nickersteeg mishandelde de nog onbekende man de Delftse. Het slachtoffer verloor hierbij enkele tanden en raakte buiten bewustzijn. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis. Heeft u informatie over de man? Bel dan met de recherche in Delft via nummer 0900 8844. Liever anoniem? Bel 0800 7000. Het signalement: Blanke man van ongeveer 18 jaar oud, gekleed in lichte broek en een jas tot over de heupen met zwart en blauw. Hij sprak accentloos Nederlands en had een zak patat bij zich.

Een 26-jarige man heeft maandag 17 december een heldhaftige daad verricht. Toen hij merkte dat een omstander beroofd werd, zette hij zelfstandig de achtervolging in. Het slachtoffer, deze is helaas onbekend gebleven, stond op het Centraal Station in Delft op de Van Leeuwenhoeksingel. Rond 18.40 uur werd hij ter hoogte van de voetgangerstunnel beroofd. De getuige vroeg aan de jongen wat er precies gebeurd was en zette de achtervolging in. Hij rende via de Westvest richting de Kethelstraat en zag al snel de verdachte staan. Hij gaf aan de politie te bellen als hij het gestolen goed niet teruggaf. Eenmaal terug bij het station in Delft was het slachtoffer verdwenen. De politie en de getuige zijn op zoek naar het slachtoffer om hem te herenigen met zijn goederen.

Een 34-jarige Delftenaar raakte zaterdagmorgen 15 december gewond toen hij op de galerij voor zijn flatwoning aan de Schubertlaan in zijn arm gestoken werd. De man liep omstreeks 01.30 uur naar de berging van zijn woning, toen hij op de galerij voor zijn woning in gevecht raakte met twee mannen. De bewoner werd hierbij met vermoedelijk een mes in zijn onderarm gestoken en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De daders zijn na de ruzie gevlucht en ondanks een zoektocht in de omgeving niet meer aangetroffen. De recherche onderzoekt de exacte toedracht van het steekincident en de rol van alle betrokkenen daarin.

Een bewoonster van de Herman Gorterhof kwam omstreeks 22.00 uur thuis bij haar woning en zag dat er op dat moment ingebroken werd. Zij twijfelde geen moment, belde direct 112 en wachtte buiten op de komst van de agenten. Een van de agenten in de woning poolshoogte nemen en kwam in de hal de inbreker tegen die de trap af kwam. De agent wilde de man aanhouden en raakte met hem in een worsteling waarbij de verdachte zich hevig verzette. De agent moest de inbreker uiteindelijk laten gaan, omdat de man dreigde hem neer te zullen steken en met zijn hand naar zijn binnenzak greep. De verdachte vluchtte de woning uit, waarop de agent nog twee waarschuwingsschoten loste. Buiten liep de verdachte recht in de armen van een tweede agent, die hem onderuit haalde.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12