Afbeelding

DELFT, twintig jaar geleden...

vaste rubrieken

Editie: Week 46, Jaargang 22 |

Twintig jaar geleden betaalden we met guldens en hadden telefoonnummers negen cijfers. Kranten waren zwart-wit en de meningen gekleurd. Delft op Zondag blikt wekelijks terug op de editie van deze krant van twintig jaar geleden.


Deze week is dat de editie van 20 november. Daarin lezen we dat Radio Delft en Radio West gaan samenwerken. Verder is ophef ontstaan over de plannen voor de bouw van een parkeergarage tussen de Nieuwe Langendijk en de Trompetstraat. Bewoners zijn boos en vormen een werkgroep die met de politiek in  gesprek wil over deze snode plannen. In die plannen staat bovendien het idee om de Nieuwe Langendijk te ontdoen van haar middenberm en zo een vierbaansweg te kunnen creëren.


De bedrijfsleider van de Aldi geeft tekst en uitleg over de paaltjes voor de ingang van de winkel, waar een week eerder ophef over ontstond. Die zijn geplaatst omdat elke maand 25 winkelwagentjes verdwenen en deze kosten 500 gulden per stuk, legt hij uit. Alles is geprobeerd, maar niets werkte. Dan maar paaltjes… Verder blijkt één paaltje omgeklapt te kunnen worden, waardoor invaliden en klanten met kinderwagens wèl de winkel in kunnen.
Een bankschroef van 100 millimeter breed kostte 25 gulden, voor een Opel Kadett uit 1990 moest 8900 gulden worden neergelegd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12