Afbeelding

Delvenaar in beeld: Nick Milligan

vaste rubrieken

Nick Milligan (39, links op de foto), IT-medewerker

- Wat ben je hier aan de Anna van Saksenweg aan het doen?
“Ik ben met mijn vrouw Saranna McManus (midden op de foto) en de kinderen even lekker aan het barbecueën voor de verjaardag van onze zoon Louis. Hij is vandaag 11 geworden. Daniel, die kleine, is gisteren 3 geworden, dus er was wel reden voor een feestje. Het weer is zacht, het is droog en dit parkje is een leuke plek, dus dit vinden we leuk.”

- Wat gezellig? En de andere twee jongens zijn vriendjes van Louis?
“Ja. Ook jongens uit deze straat. Kolya komt uit Wales, Micky gewoon uit Nederland en wij zijn Schots, dus het is een mooie internationale barbecue.”

- Heb je verder nog iets leuks gedaan afgelopen week?
“Koninginnedag gevierd. Het was de eerste keer dat wij Koninginnedag vierden in Delft. Vorig jaar waren we in Den Haag, maar ik vond Delft veel leuker. Overal was er wel iets te doen of te zien en alles was in de oude, Delftse stijl. Fantastisch!”

- Wat was jouw nieuws van de afgelopen week?
“Voornamelijk de politieke dingen met het oog op de financiële crisis. Het kabinet hier in Nederland is natuurlijk gevallen doordat er geen akkoord kwam na de vergaderingen over de bezuinigingen en in Groot-Brittannië zijn er ook vergaderingen gaande over de financiële situatie. Heel interessant en belangrijk allemaal. Maar wat ik ook interessant vind, zijn de verschillen tussen de politiek in Groot-Brittannië en Nederland.”

- Het stelsel hier is heel democratisch met al die partijen, in Groot-Brittannië gaat het maar om drie partijen…
“Dat klopt. Er zijn wel meer partijen, maar die maken nauwelijks kans. Hier zijn er veel meer partijen. En wat je zegt, dat is veel democratischer dan het in de UK is. Daar is het maken van beslissingen daardoor wel wat makkelijker. Beide stelsels hebben hun goede en slechte kanten. Het is moeilijk te zeggen welke beter of eerlijker is.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12