Afbeelding

Hemd van het Lijf: Dennie van Leeuwen

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 21 |

Dennie van Leeuwen (31) uit Pijnacker maakte met elf vrienden de app PictureCheck, die op het punt staat zijn wereldwijde doorbraak te beleven.

1. Waarom wilde je hier, bij de ijsbaan van Pijnacker, worden gefotografeerd?
“Omdat ik de vriendengroep met wie we PictureCheck hebben gemaakt van het schaatsen ken. We komen allemaal uit Zuid-Holland en hebben op nationaal niveau marathons op kunst- en natuurijs geschaatst. Dan kun je naar De Uithof in Den Haag gaan, maar dichtbij huis wordt ook geschaatst.”

2. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een app te maken?
“We hebben allemaal op hoog niveau geschaatst en toen we daarmee stopten, wilden we een nieuwe uitdaging. We wilden doelen stellen en die zo snel mogelijk bereiken. Één van de vrienden had een leuk spelidee en dat hebben we eerst onderling via whatsapp gespeeld. Dat beviel zo goed dat we besloten er een app van te maken.”

3. Wat is de bedoeling van de app dan?
“Het is een spel dat je met drie tot twintig vrienden of familieleden kunt spelen. Iemand post een onderwerp en de rest van de deelnemers moeten een foto van dat voorwerp waarop ook hun eigen pink staat sturen. Degene die dat als eerst doet, krijgt punten. Hoe later je de foto stuurt, hoe meer punten je krijgt. Dat zorgt ervoor dat je strategisch moet denken; als je weet dat mensen pas later op de dag in staat zijn om een bepaald voorwerp te fotograferen, krijg je meer punten. Je tegenstanders checken of je foto goed is of niet en beoordelen hem.”

4. Wat is het leuke aan PictureCheck?
“Het competitie-element maakt het heel erg leuk. We hebben het eerst via whatsapp uitgeprobeerd en iedereen werd steeds fanatieker. Mensen gingen vroeger naar afspraken om ervoor nog een foto te maken of namen een omweg. We hebben het idee bij een aantal app-ontwikkelaars neergelegd en één ervan was net zo enthousiast als wij.”

5. Jullie zijn met zijn twaalven, wat is jouw rol in het ontwikkelen van de app geweest?
“We hebben de app met zijn twaalven bedacht. Één van de jongens kwam met het idee en een aantal regels en die hebben we met zijn allen verder uitgebouwd tot de uiteindelijke app. Die staat nu en we gaan kijken hoe we hem verder uit kunnen bouwen. Tijdens het proces ben ik notulist geweest bij de vergaderingen.”

6. Komen er in de toekomst nog meer apps bij jullie vandaan?
“Voorlopig nog even niet, want we willen eerst deze app nog verder uitwerken, bijvoorbeeld door er een eendaagse versie van te maken, zodat groepen het ook bij vrijgezellenfeesten of bedrijfsuitjes kunnen doen. Daarbij staan we natuurlijk open voor feedback en gaan we hier echt wat mee doen, zodat er updates komen. Als deze app helemaal klaar is, kunnen we aan een andere gaan denken.”

7. Als ik burgemeester van Pijnacker-Nootdorp was, dan…
“… zou ik overal in het dorp voor gratis wifi zorgen. Ik denk dat dit uiteindelijk de toekomst is, dus waarom zouden we er nog langer mee wachten. Ik snap dat het een grote investering vergt, maar ik denk dat het een mooie mogelijkheid is om je gemeente op de kaart te zetten.”

8. Heb je zelf altijd al iets met apps of mobiele telefonie gehad?
“Nee, absoluut niet zelfs. Ik heb een smartphone, maar het belangrijkste is dat ik ermee kan bellen en dat hij het doet. Ik heb wel wat appjes, maar heb over het algemeen andere prioriteiten. Ik heb een eigen bedrijf en daar gaat een hoop tijd in zitten.”

9. Welke apps vind je wel leuk om te gebruiken?
“Ik speelde vaak Ruzzle en Wordfeud. Het competitie-element in deze apps spreekt mij heel erg aan. Verder is het vooral leuk om als je dit soort spellen speelt, het tegen vrienden te doen. Als je de tegenstander kent, wil je nog net even liever winnen. Daarnaast merk je bij dat soort apps, net als bij PictureCheck, dat er bij ontmoetingen ook over wordt gesproken.”

10. Hoe kunnen mensen aan de app komen?
“Hij is zowel voor iPhones als Android-toestellen gratis te downloaden in de Appstore en de Google playstore. De app heet PictureCheck en meer informatie is te vinden op www.picturecheck.info. Daarnaast hebben wij als ontwikkelaars een website op www.appdozijn.com, waarin van alles over ons en het ontstaan van de app is te vinden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12