Afbeelding

Hemd van het lijf - Tien vragen aan Anneke Zaalberg

vaste rubrieken

Hemd van het lijf - Tien vragen aan Anneke Zaalberg

Bij gelegenheid van het tienjarig bestaan benoemde UPS Logistics voor het eerst een secretaresse van het jaar in haar klantenkring. De eer viel ten deel aan de Delftse Anneke Zaalberg (56), die in Delfgauw bij IIC werkt.

1. Waarom wilde je hier, achter de balie van de International Innovation Company, worden gefotografeerd?
“Omdat ik trots ben dat ik voor dit bedrijf mag werken. Het is bijzonder dat ik UPS secretaresse van het jaar ben, omdat ik hier werk als telefoniste/receptioniste. Ik neem mijn werk erg serieus en mag met een team van enthousiaste mensen werken.”

2. Hoe ben je hier twaalf jaar geleden terechtgekomen?
“Ik heb vijfendertig jaar bij een kledingzaak in de binnenstad gewerkt. Toen ik last kreeg van mijn rug vonden Gerrie en Bernd Schneider, die vaste klant waren, dat ik fysiek minder belastend werk moest gaan doen. Ik ben gedeeltelijk in de kledingzaak blijven werken en gedeeltelijk bij wat toen nog VacuVin was. Toen dat te zwaar bleek, heb ik hiervoor gekozen. Ik ben nog steeds dankbaar voor de kans die ze me geboden hebben en heb het ook nu hun zoons Patrick en Stephan het stokje hebben overgenomen erg naar mijn zin.”

3. Was je verbaasd dat UPS je uitriep tot secretaresse van het jaar?
“Zeker weten. Ik wist niet eens dat de verkiezing bestond. Ik had toevallig de directiesecretaresses erop gewezen dat het nationale secretaressedag was. Uiteindelijk bleek dat heel het bedrijf wist dat ik die prijs zou krijgen, behalve ik. ”

4. Waar had je de uitverkiezing aan te danken?
“Alle UPS-koeriers mochten iemand nomineren. Cas, onze vaste koerier, heeft me opgegeven voor de verkiezing vanwege de klantvriendelijkheid en de hoge mate van dienstverlening die hij hier ervaart.”

5. Hoe word je UPS secretaresse van het jaar?
“Ik probeer me altijd sociaal op te stellen, ongeacht wie ik tegenover me heb. Ik laat mensen in hun waarde, of het nu medewerkers van Combiwerk op hooggeplaatste personen zijn. Een beetje vriendelijkheid is tegenwoordig vaak ver te zoeken, maar kost zo weinig. Een kop koffie met een koekje en een praatje worden altijd gewaardeerd.”

6. Wat maakt het zo leuk om voor dit bedrijf te werken?
“Het is een grandioos innovatief en sociaal bedrijf. Het is begonnen met een pompje om wijn te vacumeren en inmiddels is het uitgegroeid tot een groot gezond bedrijf met ontzettend veel producten over de hele wereld. Ik zit hier achter de balie en bezoekers komen eerst langs mij. Ik doe de ontvangst bij de receptie, zorg ervoor dat post verzonden en intern verspreid wordt en dat geldt ook voor e-mails en faxen. Verder hou ik de beveiligingscamera’s in de gaten. Zo heb ik dus heel wat taken.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“...zou ik wat aan de pollers en het parkeerbeleid doen. Voor het straatbeeld is het wel mooi dat de binnenstad autoluw is gemaakt, maar ideaal is anders. In de eerste plaats vind ik dat parkeren nu wel erg duur is. Daarnaast vind ik het zo sneu voor toeristen die tegen een poller aanrijden. Laatst las ik dat er mensen gewond waren geraakt door die ondingen.”

8. Hoe ging de prijsuitreiking in zijn werk?
“Vorige week donderdagmiddag kwam er ineens een vijf man sterke delegatie van UPS binnen. Het was een heel gedoe met toeters en bellen en er was zelfs een Italiaanse dame van de marketing bij. Op dat moment kwam iedereen uit het bedrijf naar beneden en ik voelde me een beetje opgelaten. Ik hou er helemaal niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan.”

9. Wat is je mooiste herinnering aan de twaalf jaar bij IIC?
“Dat is lastig te zeggen. Ik vind het leuk dat hier regelmatig bekende mensen over de vloer komen. Dat gebeurt regelmatig in verband met het Sharing Succes-verhaal. Hiermee helpt Bernd kinderen met een handicap in Derde Wereldlanden. Bekende Nederlanders werken hier belangeloos aan mee en de opbrengst gaat via Bernds stichting geheel naar die kinderen.”

10. Heb je nog doelen voor de komende jaren op je werk?
“Het liefst zou ik een voltijdbaan als telefoniste/receptioniste hebben, omdat een uitbreiding van mijn aantal uren bij IIC er helaas niet inzit. Ik wil gewoon lekker blijven werken en zoveel mogelijk mezelf blijven. Hierbij wil ik graag een mooie spreuk die ik van Aad Meulemans facebookpagina heb gelezen citeren. ‘Er is nog nooit iemand geblesseerd geraakt van een schouderklopje’. Daarbij wil ik Cas van UPS ook hartelijk bedanken.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12