Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Koos Massaar

vaste rubrieken

Editie: Week 36, Jaargang 22 |

Koos Massaar (65), gepensioneerd


-Wat bent u hier aan het Gashouderpad aan het doen?
“Ik zit lekker in het zonnetje voor m’n huis. Ik ben tegenwoordig huisman. M’n vrouw is nu aan het werk. Ik heb het huis al schoongemaakt en het eten staat klaar.”

-Wat zie je hier zoal als je voor de deur zit?
“Er komen veel schepen en heel wat mensen voorbij. Ik woon hier al 32 jaar. Ik kom dus nogal wat bekenden tegen.”

-Is het hier in die 32 jaar veel veranderd?
“Eigenlijk niet. Ja, mensen verhuizen. Ik, m’n buurvrouw en een bovenbuurman zijn nog de enigen die hier vanaf het begin wonen. Ik vind het hier heerlijk. Tijdens het Varend Corso en de intocht van Sinterklaas zitten we op de voorste rij. M’n kleindochters vinden dat ook prachtig.”

-Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Maandag hebben m’n vrouw en ik veertig kilometer gefietst. Verder hebben we een grote NS-wandeling gemaakt, van Maarn naar Driebergen. Lekker achttien kilometer door de bossen. Heerlijk. Het is goed om in beweging te blijven. Eerst wandelde ik nog vier keer per dag met m’n hond, maar die is in oktober overleden. Hij werd dement. Bijna niemand weet dat, maar honden kunnen ook dement worden. Hij begreep altijd alles, dat werd steeds minder. Hij ging ’s nachts huilen en durfde niet meer over de Hambrug. Het deed pijn om ‘m uiteindelijk in te moeten laten slapen.”

-Wat is uw nieuws van de week?
“Ik maak me wel zorgen om IS. Ik snap niet wat ze willen. Ze zaaien dood en verderf, in plaats van dat ze goed zijn voor anderen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12