Afbeelding

Delvenaar in beeld - zondag 09 december 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

Peter de Jonge (66), gepensioneerd

- Wat bent u hier aan de Jan de Oudeweg aan het doen?
“Ik ben onderweg naar de drogist en tegelijkertijd een ochtendwandeling aan het maken. Ik ben gepensioneerd en neem rustig de tijd om wat te kopen.”

- U trof vanochtend ineens een witte straat aan…
“Prachtig. Het is mooi weer om even naar buiten te gaan. Ik heb de laatste herfstbladeren opgeveegd en ben nu lekker aan het genieten. Ik moet nog even een boodschapje doen en ik dacht: ‘Laat ik alles maar alvast in huis halen.’ Straks komt er misschien meer sneeuw en dan ga ik wel wat anders doen.”

- Genieten van het winterweer?
“Ja. Maar wel vanuit mijn huis want ik ben ook al wat ouder en met die gladheid buiten, loop ik het risico dat ik uitglijd en daar hebben we ook niets aan.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Wel iets nuttigs, ik heb een vloertje gelegd bij iemand. Dat is goed gegaan. Ik heb er alleen een beetje spierpijn aan over gehouden. Daarom ben ik maar weer aan het wandelen. Ik moet wel in beweging blijven.”

- Wat was uw nieuws van afgelopen week?
“Ik probeer op de hoogte te blijven van wat er met de pensioenen gebeurt en met Europa. Ik ben er van overtuigd dat die leningen aan Griekenland kwijtgescholden moeten worden. Het verbaast me dat het zolang duurt voordat daar beslissingen over worden genomen. Zet nou eens een keer door, zou ik zeggen.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12