Afbeelding

Even bellen met - Siem Edink

vaste rubrieken

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

Siem Edink verkoopt foto’s uit India tijdens Ladies Night op 14 november in de Intratuin in Pijnacker. De opbrengst gaat naar het goede doel: een Indiaans tehuis voor verstandelijk gehandicapten.

- Deze lijn heeft een slechte verbinding, zit je in de auto?
“Ja, dat klopt. We zijn op weg naar Schiphol om onze zoon op te halen. Hij heeft een jaar in India gestudeerd aan een instituut voor animations and gaming.”

- Wat heeft de familie met India?
“In het verleden gingen we regelmatig naar Skri Lanka omdat mijn zwager daar werkte. Goede aanleiding natuurlijk. Daarna zijn we een keer in India gaan rondkijken en dat beviel nog beter... Nu overwinteren we elk jaar een aantal maanden in Cherai Beach.”

- Wat een luxe om dat te kunnen doen!
“Dat valt mee. De prijzen in India zijn laag. Dat maakt het makkelijk om daar te verblijven. We hebben er een vaste hotelkamer met op het balkon een keukentje. Mijn echtgenote heeft last van artrose. Het goede klimaat is heel gunstig voor haar gezondheid. We zwemmen en fietsen er veel.”

-WE OVERWINTEREN IN INDIA-

- En fotograferen...
“Ja, het is een schitterend gebied daarvoor. Het heeft een mooie kustlijn en een lagune waar de bevolking dagelijks vist. Als kind wilde ik fotograaf worden of natuurkunde studeren. Het werd het laatste. Van fotografie heb ik toen mijn hobby gemaakt. In India kom ik daar volop aan toe. Een van mijn favoriete foto’s is in de lagune gemaakt. Er staan vissers op met volle netten.”

- Jullie hebben de foto’s op plastic geprint. Waarom niet netjes ingelijst?
“In India printen ze alles op plastic. Ze noemen dat flags. Die kunnen tien meter lang en drie meter breed worden. Ik vind dat mooier dan gewoon inlijsten. Gemonteerd op een frame zijn ze vier centimeter dik. Het krijgt daardoor meer body dan een platte foto. Overigens is maar de helft van de foto’s die we verkopen door mij genomen. De andere zijn van een vriendin uit Brazilië.”

- Waarom zou ik een foto van een ander kopen?
“Omdat deze tropische foto’s de kale tuin opfleuren. Het winterse gevoel is zo weg. En natuurlijk voor het goede doel. Ze kosten vijftig euro per stuk. Tachtig procent van de opbrengst gaat naar het goede doel. Ik denk overigens niet dat we ze allemaal verkopen. Misschien een stuk of acht? Ik weet het niet. Ik ben onbekend met de sfeer op de ladies night. Normaal gesproken mag ik daar niet naar binnen. Voor deze keer maken ze een uitzondering...” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12