Afbeelding

Delvenaar in Beeld

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

Kitty Schoute (65), Natuurgeneeskundig therapeut

- Wat bent u hier aan de Oude Delft aan het doen?
“Ik ben onderweg naar huis. Ik kom net terug van mijn praktijk. Ik heb een praktijk in de energetische therapie en ik ondersteun mensen bij het weer in balans brengen van hun energie. Om ze weer in beweging te krijgen.”

- Wat doet u dan precies met ze?
“Tijdens workshops laat ik ze de energie om mensen heen voelen en laat ik ze de energiepunten in het lichaam voelen. We doen ook oefeningen voor intuïtieve ontwikkeling.”

- Ze moeten energie halen uit hun eigen lichaam en dat inzetten om meer te bewegen?
“Ja. Daarom heb ik met een collega ook ‘Therapie in Delft’ opgestart zodat we kunnen doorverwijzen naar personen. Daar zitten ook alternatieve therapieën bij, zodat voor iedereen duidelijk is wat alternatieve therapeuten doen.”

- Heeft u afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Ik heb gezellig koffie gedronken met een vriendin bij het Stads-Koffyhuis. Daar is het altijd leuk. Ik ben ook vrijwilliger bij DIVA. Daar doe ik mee met meet-a-match. Daarmee proberen we mensen elkaar te laten ontmoeten om bijvoorbeeld naar een concert te gaan. Daarvoor hebben we af en toe een bijeenkomst waar veel mensen op afkomen. Vervolgens moeten ze zelf initiatief nemen en de mensen die ze ontmoeten gaan bellen.”

- Wat is u het meest opgevallen in het nieuws afgelopen week?
“Dat Neelie Kroes de ambassadeur voor start-ups wordt. Dat vind ik leuk nieuws. Mijn praktijk is eigenlijk ook nog een start-up en ik moet ervoor zorgen dat het gaat lopen. Dan is het leuk om te lezen dat er in Nederland wat aan gedaan wordt om daar een zo goed mogelijk milieu voor te creëren.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12