Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

Een man overliep in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 oktober in zijn woning aan de Scholekstersingel (Ypenburg-Leidschenveen) een stel inbrekers. Die namen hierop direct de benen. De Politie is op zoek naar getuigen. Het was omstreeks twee uur in de nacht dat de bewoner gestommel hoorde in zijn woning. Hierop liep hij de trap af, terwijl hij hardop vroeg wie zich beneden bevond. Hierna hoorde hij een mannenstem en werd de voordeur hard dicht geslagen. Direct hierna belde de man de Politie. Heeft u iets gezien, dan kunt u contact opnemen met de recherche van Bureau Ypenburg-Leidschenveen via (0900) 8844.

Op de Buitenhofdreef heeft de Politie op maandag 29 oktober twee mannen aangehouden. Omstreeks tien uur ’s avonds vielen de mannen op vanwege hun rijgedrag op de Papsouwselaan. De Politie gaf een stopteken aan de auto, hierop ging deze er hard vandoor. Tijdens een achtervolging begingen de inzittenden vele verkeersovertredingen. De auto stopte uiteindelijk op de Buitenhofdreef. Hier gingen de twee inzittenden er te voet vandoor. De bestuurder, een 32-jarige man uit Rotterdam, werd al snel aangehouden op de Rossinistraat. De bijrijder, een 24-jarige Hagenaar, even later op de Provincialeweg. De bestuurder bleek, bovenop de al begaande overtredingen, met een ingevorderd rijbewijs te rijden. Tevens stond de auto als gestolen geregistreerd. De mannen zitten nog vast, de Politie onderzoekt de zaak.

Een ruzie tussen twee scholieren (18 jaar) leidde maandag 2 oktober om rond elf uur in de avond tot een steekincident, waarbij een 18-jarige Hagenaar gewond raakte. Om nog onbekende reden kregen beide mannen op de Ternatestraat ruzie met elkaar. Hierbij verwondde een 18-jarige jongen uit Delft de ander met een mes. Het slachtoffer werd door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis. De Politie hield in de directe omgeving de verdachte aan. Hij werd voor nader verhoor overgebracht naar het Politiebureau.

Politieagenten hielden zaterdag 27 oktober om omstreeks half vijf een 16-jarige Delftenaar aan op verdenking van heling van een fiets. De agenten zagen de jongen op de Burgwal staan. Hij was in het bezit van een nagelnieuwe fiets. Omdat de jongen in september ook al was aangehouden, toen hij met een gestolen elektrische fiets reed, besloot de agent hem nu weer staande te houden. Al snel bleek dat ook deze fiets was gestolen. De Politie maakte wederom proces-verbaal tegen de jongen op. De Politie nam de fiets in beslag.

Een 38-jarige Delftenaar is donderdag 25 oktober overleden, nadat hij voor een woning op de galerij aan de César Frankstraat was neergeschoten. Omstreeks zeven uur in de avond kregen agenten de melding dat er op de César Frankstraat iemand neergeschoten was. Verscheidende Politie-eenheden stelden direct een onderzoek in. Voor de woning troffen zij het zwaargewonde slachtoffer aan, de verdachte was op de vlucht. De GGD vervoerde het slachtoffer direct naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen. Naar de verdachte werd direct een grootscheepse zoekactie ingesteld, waarbij ook de Politiehelikopter werd ingezet. Omdat het vermoeden bestond dat de verdachte zich schuilhield in één van de flatwoningen aan de César Frankstraat, hebben agenten die woning betreden. De verdachte werd daarbij niet aangetroffen en is tot op heden voortvluchtig.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12