Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Op een parkeerplaats langs de A13 bij Delft heeft de politie zaterdag 8 december twee mannen aangehouden voor het illegaal bezit van een vuurwapen en ongeveer honderd gram harddrugs. De 18-jarige mannen uit Rotterdam en Zwolle zitten nog vast. Omstreeks 18.25 uur controleerden agenten van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op parkeerplaats Vrijenban een auto met twee inzittenden. De agenten zagen tijdens de controle onder de stoel van de bijrijder een vuurwapen liggen. De twee inzittenden werden daarop aangehouden. Tijdens het onderzoek in de auto en aan de kleding van de verdachten werden vervolgens een patroonhouder met munitie, ongeveer honderd gram cocaïne en heroïne, en zeshonderd euro in biljetten van tien en twintig euro aangetroffen.

De politie hield maandag 10 december om 02.00 uur op de Reinier de Graafweg drie verdachten in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar aan op verdenking van het bezit van harddrugs. Het drietal zat in een geparkeerde personenauto. Eén van de aanwezigen had een aantal verpakkingen (ponypacks) met drugs bij zich. Hierop werden alle drie de inzittenden, afkomstig uit Delft en Rotterdam, aangehouden op verdenking van bezit en of de handel van harddrugs.

Politieagenten zagen zondag 9 december om 16.30 uur dat op het terrein voor het NS-station een 47-jarige man zich verdacht gedroeg. Toen zij hem aanspraken, bleek het te gaan om een bekende Delfste veelpleger die het meer dan geregeld heeft voorzien op fietsen. De man had nu geen fiets bij zich. Wel bleek hij in het bezit van een klein schaartje waarmee hij in de regel zijn diefstallen pleegt. De agenten namen het schaartje in beslag. de man werd van het stationsplein verwijderd

Bij een aanrijding op de Kruithuisweg/N470 zijn aan het begin van de maandagavond twee personen gewond geraakt. De exacte toedracht is nog onduidelijk; maar mogelijk is één van de bestuurders onwel geworden. Daardoor is zijn auto op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht gekomen en kwam daarna in het benzinestation tot stilstand. Twee betrokkenen zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waarvan één met motorbegeleiding. Gedurende de hulpverlening was de Kruithuisweg in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting zorgde voor een verkeerschaos in de spits.

Een 71-jarige onderneemster van een drankenzaak aan de Julianalaan raakte begin deze maand gedupeerd bij een babbeltruc. Een nog onbekende man wist hierbij enkele honderden euro’s buit te maken. De man, gaf in haar winkel aan dat hij een hoeveelheid drank wilde kopen en wilde betalen met een biljet van 500 euro. De vrouw accepteerde dat bedrag, maar kon niet direct het wisselgeld teruggeven. In het verdere gesprek bracht hij de vrouw zo in verwarring dat hij uiteindelijk zonder drank maar wel met haar wisselgeld vertrok. De man had een donker getinte huidskleur. Zwart stijl haar met goed gekapt haar. Leeftijd 45-50 jaar. Hij sprak gebrekkig Nederlands. De man droeg een chique antraciet grijs pak en een Marine blauwe winterjas.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12