Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 48, Jaargang 22 |

Kortgeleden zijn we naar de voorstelling Moulin Rouge van Theatergroep Flits geweest, waarbij ik me heb verbaasd over het enthousiasme waarmee dames en heren op leeftijd in hun rol opgaan. Mooi om te zien. Daarna was er het dertigjarig jubileum van dweilorkest 't Zootje. Zij weten overal een feest van te maken. De Museumnacht was een succes. Honderden mensen trotseerden het weer om musea te bezoeken en ook bij de afterparty bleef het tot in de late uurtjes gezellig. Datzelfde gold voor de zeventigste verjaardag van mijn collega Jules Deelder.
Dan zijn er nog een paar heuglijke feiten waar we even bij moeten stilstaan. Zo hebben we met André de Haan een Stadsprins die al vanaf het eerste uur met carnaval in Delft bezig is.

Manfred Bavelaar, een echte Delftse ondernemer, won bij de Kracht van Delft met zijn concept. Dat het evenement zelf geslaagd was, bleek wel uit de enorme opkomst. Cirque du Theatre van de Burgemeesters was mooi. Daarnaast is gebleken dat we, ondanks al het gedoe vooraf, heel goed zijn in het vieren van Sinterklaas. De kinderen hebben er zichtbaar van genoten. En wat te denken van de zeer geslaagde wijn- en spijswandeling, waarbij zo’n vierhonderd man genoot van zeven heerlijke wijnen met bijpassende gerechtjes? Verder was onlangs de opening van Sevenhills aan de Asvest en ik hoop dat George Zevenbergen hier ook weer een succes van weet te maken.

Dat brengt me op een minder positief punt: ik hoop namelijk dat de gemeente gaat inzien dat er inmiddels wel genoeg horeca in Delft is. De stad lijkt af te stevenen op een oververzadiging. Wat op zijn zachtst gezegd jammer was, is dat bij eeuwfeest van d.v.v. Delft een aantal feestgangers met apparatuur ter waarde van achtduizend euro aan de haal gingen. Een enorme smet op de feestvreugde. Een laatste negatieve punt is dat de gemeente in mijn ogen vrijwilligers die buurthuizen draaiend willen houden niet moet tegenwerken door absurd hoge huren te vragen. Die mensen doen hun best om zich in te zetten voor de buurt en worden op deze manier tegengewerkt.


Ten slotte is er genoeg positiefs gaande. Zo werd een prachtig benefietdiner georganiseerd in het voormalig Legermuseum, waarvan de gehele opbrengst ten goede kwam aan het MS fonds, spinnen we met een heel aantal bekende Delftenaars duizenden euro's bij elkaar voor Inloophuis Debora en bracht de veiling voor de Voedselbank weer 8500 euro op. Petje af, Delft!


Dan staan nu, in de laatste maand van het jaar, de Lichtjesavond en de traditionele Kerstconcerten weer op het program. Ik kijk ernaar uit! U ook?

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12