Afbeelding

Restaurant De Klikspaan

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 22 |

DELFT - Restaurant De Klikspaan is gevestigd in een voormalige bottelarij aan de Koornmarkt, één van de mooiste grachten van Delft. De naam van het restaurant is destijds ontleend aan het oudhollands versje van ‘Klikspaan boterspaan, je mag niet door mijn straatje gaan’. Alsmede aan Johannes Kneppelhout, een Leidse prozaschrijver die Klikspaan als pseudoniem voerde en leefde van 1814 tot 1885.

Het restaurant heeft dit jaar zijn 35-jarig bestaan gevierd. Het is een prestatie op zich dat een restaurant al zo lang bestaat en dan ook nog met dezelfde eigenaren. Henk van Galen, Jaap Mak en hun personeel hebben hun gasten het afgelopen jaar verrast met uiteenlopende traktaties. Ook in januari van het nieuwe jaar zullen er nog leuke extra kleinigheidjes voor de gasten zijn.

Restaurant De Klikspaan heeft een maandelijks wisselend menu, een goede reden voor een bezoek aan één van de sfeervolste restaurants van Delft. De Klikspaan heeft een Frans-mediterrane keuken, naast de à la carte kaart zijn er dan ook seizoenspecialiteiten, zoals in deze tijd van het jaar diverse wildgerechten.

De Klikspaan heeft ook een Salon de Fête, die gereserveerd kan worden voor gezelschappen. Op beide Kerstdagen serveert Restaurant De Klikspaan een diner. Het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag. Kijk voor meer informatie over het restaurant en de openingstijden op www.deklikspaan.nl.

Fotobijschrift: In Restaurant De Klikspaan is het sfeervol dineren, helemaal nu het restaurant van prachtige Kerstversiering is voorzien.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12