Afbeelding

Wat IK zeggen WIL

vaste rubrieken

Editie: Week 47, Jaargang 22 |

Protest tegen de weg

DEN HOORN - Naar mijn mening reageert H. Vrieze in de krant Delft op Zondag van 9 november op het eerder in deze krant verschenen artikel ‘Waar een wil is komt geen weg’ zonder helemaal te weten wat er precies speelt. Ik neem aan dat H. Vrieze in 2004 een woning kocht op het voormalige VDD-terrein, in de wetenschap dat die woning in de spits aan een drukke weg ligt. De bewoners van de Kapellaan en Tanthofkade kochten hun huizen rond 1982 toen er nog alleen maar weilanden en kassencomplexen achter de huizen lagen. Verder richting het boerenland verhuizen was echt niet mogelijk. In tegenstelling tot wat enkele politici beweren koopt men een huis in eerste instantie vanwege de locatie, dan pas vanwege het huis. Wat het Zuidmade Collectief tegen de borst stuit is de halsstarrige houding van de gemeente die door het verhogen van de wettelijke decibelnorm zich verschuilt achter de term ‘bovenwettelijke’ maatregelen en komt er dus geen geluidwal langs de Zuidhoornseweg! Je had toch gehoopt dat ze van de Woudseweg wat geleerd hadden? Dat de infrastructuur moet worden aangepast is logisch. Wij hebben de pech het slachtoffer van deze verplaatsing van het probleem te worden. Jammer dat de zogenaamde Cittaslow-gemeente ons geen leefgenot gunt. Met een wintergroene geluidswal, waarmee het geluid wordt gedempt, is het overgrote deel van de bewoners van het Zuidmade Collectief al dik tevreden. De gemeente houdt ons voor dat we planschade kunnen claimen! Maar hoe klein is de kans dat we die krijgen toegewezen, als men niet eens een goedkopere geluidswal wil plaatsen? Ik ben bereid H. Vrieze onze situatie één op één uit te leggen. Mijn gegevens zijn bij de redactie bekend.

Peter Lansbergen, Den Hoorn


Westerpop
DELFT – Ik stel een nieuwe locatie voor Westerpop voor: Het (gras)sportveld bij het keerpunt van tramlijn 1, in Tanthof-West. Het terrein is dus prima bereikbaar per openbaar vervoer. Een naam voor het festival zou dan kunnen zijn: WESTerPop.
W.J. van Harmelen, Delft

 

Schaatsbaan
DELFT - Fijn voor de jeugd en hun ouders dat ze binnenkort weer kunnen schaatsen op de Beestenmarkt. Leuk om de kleintjes te zien schaatsen, visioenen van Anton Pieck roepen mijn gevoelens op. Zo hoort het echter te zijn. Maar in Delft bouwt men de schaatsbaan zo op - vooral aan de westzijde, aan de kant van verfhandel Verbeek - dat men alleen maar tegen een muur van containers aankijkt. Deze containers worden gebruikt voor opslag materialen en het loket. Als inwoner zien wij hoogstwaarschijnlijk alleen maar weer stalen containers in plaats van een ijsbaan. Plaats de containers - als dit al nodig is - aan de (stille) noord-oost kant, zodat we van westkant uitzicht hebben op de schaatsbaan. Zo zou Anton Pieck het bedoeld en geschilderd hebben.

A. vd Burg, Delft


Bedankt

DELFT – Ik wil alle weggebruikers bedanken, vooral chauffeurs en fietsers. Waarom? Ik rij al haast twee jaar in een slingerende rolstoel. Degenen die mij moesten passeren hielden daar rekening mee. De rolstoel is al zeven keer gemaakt door de Firma Hartingbank. Elke keer was ik blij als ik dan weer kon rijden. Het ging steeds goed, tot het einde van de straat. De Gemeente Delft is drie keer bij me langs geweest, maar steeds kreeg ik ongelijk en moest ‘m bij een andere firma na laten kijken. Die ontdekte wat er fout was. De stoel is nu gemaakt en weer goed en wat ben ik blij. De elektrische rolstoel is ruim vijf jaar oud en ik heb er 1700 kilometer op gereden. Nu kan ik nog maar weinig kilometers rijden want de accu’s zijn nog maar half vol. Gemeente, wanneer wordt daar wat aan gedaan?

T.B. Glaser, Delft


Extra stroppen
DELFT - De Gemeente Delft heeft nu twee extra stroppen gekregen: De Spoorzone en de Sebastiaansbrug. In de Spoorzone heeft de Delftse rekenkamer in een rapport geconcludeerd dat een en ander niet te controleren was. Bij de Sebastiaanbrug kon de nieuwe wethouder een geheime financiële overeenkomst door het vorige college van B en W afgesloten niet meer wijzigen. De gemeenteraad, door het Delftse klootjesvolk gekozen, kon in beide gevallen derhalve zijn werk niet goed uitvoeren, met alle gevolgen van dien voor het klootjesvolk. Daar ik onderdeel van het klootjesvolk ben en mijn vertegenwoordiger in de raad B en W dus niet kon controleren, heeft B&W gelijk in de woekerpolis-affaire zich schuldig gemaakt aan het schaden van de informatieplicht. Wie gaat het betalen? Natuurlijk: wij, het klootjesvolk. Ik vind dat B&W moet opdraaien voor de financiële gevolgen wegens het schenden van de informatieplicht . Niet zeggen: Sorry, foutje, leermoment, maar ‘gewoon effe Apeldoorn bellen’ en claimen bij je WA-verzekering. Loon(wachtgeld)beslag bij het toenmalige B en W is ook het overwegen waard. Dan maken ze ook eens financieel van dichtbij mee wat ze het klootjesvolk hebben aangericht. 
Gerrit van Ree, Delft

 

‘Gestolen’ fietsen
DELFT - Geacht College. Afgelopen week kwam ik tot mijn schrik tot de ontdekking dat mijn fiets en die van mijn zoon, beide geparkeerd tegen de fietsnietjes voor mijn huis aan het Oosteinde, waren verdwenen. Gestolen? Volledigheidshalve controleerde ik de website van het fietsdepot Haaglanden. Beide fietsen bleken op 28 oktober door de Gemeente Delft te zijn ‘gevonden’ en naar het depot te zijn overgebracht. Deze gang van zaken verrast mij zeer. Beide fietsen worden weliswaar niet dagelijks, maar wel regelmatig gebruikt en verkeren in een goede staat. Ze stonden op een reguliere parkeerplaats voor fietsen en waren voorzien van twee sloten. Op de website van de Gemeente Delft wordt verwezen naar artikel 5.10 van de APV. Ik lees daar dat het verboden is fietsen buiten de rekken of parkeervoorzieningen te plaatsen. Daarnaast is het verboden een fiets langer dan 28 dagen op dezelfde locatie op de weg te laten staan dan wel een fiets die rijtechnisch onvoldoende is op de weg te laten staan. Deze verboden zijn niet op mijn twee fietsen van toepassing: ze waren rijklaar en stonden niet op de weg. Het is absurd dat de Gemeente Delft meent te kunnen bepalen dat mijn zogenaamd defecte fiets te lang op dezelfde plaats staat en hem zonder enige waarschuwing kan verwijderen. Overigens staan op het Oosteinde nog steeds de nodige wrakken die op 28 oktober kennelijk aan de ogen van de ijverige speurders zijn ontsnapt. Ik kan mijn ten onrechte verwijderde fietsen nu gaan ophalen in Den Haag en tegen de betaling van 50 euro terugkrijgen. Daarnaast zal ik twee dure  nieuwe sloten moeten kopen. Ook moet ik daarna hopen dat de Gemeente mijn fietsen niet opnieuw zal meenemen: ik heb namelijk geen andere keuze dan ze weer voor mijn deur aan dezelfde fietsnietjes te bevestigen. Het zijn financieel moeilijke tijden voor Delft, maar met het op deze wijze pesten van welmenende bewoners zal het draagvlak voor de vele bezuinigingen en lastenverhogingen die ons nog te wachten staan zeker niet toenemen.
Willy Tiekstra, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12