Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 50, Jaargang 20 |

Aan de Congregatiehof werden zaterdag twee verdachten van 17 en 21 jaar aangehouden, nadat zij op heterdaad werden betrapt bij een woningoverval. Een alerte getuige belde 112 en de Politie was snel ter plekke om de verdachten op te pakken en naar een politiecel te begeleiden. Politie Haaglanden raadt burgers aan om in de donkere dagen extra goed op te letten op woninginbraken in de omgeving, zodat meer inbrekers kunnen worden opgepakt.

De Politie doet onderzoek naar een autobrand, die afgelopen zondag rond 21.50 uur plaatsvond in de Sumatrastraat. Een geparkeerde auto vatte daar vlam. Onderzoek wijst uit dat brandstichting aannemelijk is en daarom is de Politie op zoek naar getuigen.

De Politie heeft afgelopen zondag op de Mercuriusweg vier mensen uit Den Haag en Almere aangehouden op verdenking van bedreiging. De agenten werden door een 46-jarige bewoonster van de Herculesweg, die beweerde met de dood bedreigd te zijn, ingeseind. De verdachten werden door de Politie op de kruising Papsouwselaan/Mercuriusweg in de kraag gevat. De Politie startte een uitpraatprocedure, waarna de vier inzittenden, allen in de leeftijd tussen 25 en 34 jaar, weer verder mochten.

De Politie hield afgelopen woensdag in Nootdorp kort na middernacht een 21-jarige Hagenaar aan op verdenking van fietsendiefstal. Het nerveuze gedrag van de verdachte viel de agenten op, waarna ze hem aanhielden. De fiets van de verdachte had geen slot en de plek waar het framenummer hoort te zitten was onleesbaar gemaakt. De verdachte zei dat de fiets van een familielid was, maar de Politie geloofde dit niet en is op zoek naar de rechtmatige eigenaar van de fiets. De verdachte bleek een zogenaamde doorstromer. Uit onderzoek bleek dat hij tot de twintig procent van de criminelen behoort die verantwoordelijk is voor tachtig procent van de misdrijven. De Politie houdt deze kleine groep criminelen in de gaten met een persoonsgerichte aanpak.

Op de Reinier de Graafweg werd afgelopen woensdag een 15-jarige Delftenaar aangehouden, omdat hij omstreeks 17.55 uur een handtas had gestolen. Een 34-jarige Haagse belde de Politie nadat de verdachte en een nog onbekend tweede persoon haar handtas had weggenomen. Een omstander was haar te hulp geschoten en had de jonge crimineel in zijn kraag gevat en vastgehouden tot de Politie ter plaatse was. Die pakte de jongen op en lichtte zijn ouders in over de misdrijf.

De medewerkers van het Shell tankstation aan de Westlandseweg kregen op Sinterklaasavond ongewenst bezoek. Een tweetal mannen liep kort na 20.00 uur binnen en bedreigde het personeel met een mes. Zij deden een greep uit de kassa en vluchtten direct. De politie heeft beelden van één van de overvallers en is op zoek naar zijn identiteit.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12