Afbeelding

Even bellen met - Bilal Al Mashta van modelabel Guy Vernes

vaste rubrieken

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

Dinsdag 20 november worden jongeren van 12 tot 18 geïnspireerd door bijzondere sprekers op TEDx Youth @Delft.

-Wat wordt jouw rol?
“Ik ben uitgenodigd als gastspreker. TEDx is een bekend en wereldwijd fenomeen. Het is een soort congres waar mensen vanuit allerlei markten komen spreken. Die lezingen zijn vernieuwend en innovatief. Of ze nu gaan over ondernemen of het verbeteren van de wereld. Ook in de vorm zie je dat terug. In de presentaties zit bijvoorbeeld veel beeld en geluid.”

- Wat wordt je boodschap?
“Het algemene thema van de dag is ‘Working on a dream.’ Dat zou je clichématig kunnen oppakken door te zeggen: volg je dromen en alles is mogelijk. Ik wil iets anders laten zien. Ik ben een levende paradox. Na rechten gestudeerd te hebben, run ik nu mijn eigen kledinglijn in streetwear. Om mijn droom te bereiken, denk ik veel out-of-the-box. Met een rechtenstudie lag deze keuze niet voor de hand. Ook binnen mijn bedrijf denk ik graag in kansen. Zo heb ik een hoogleraar gevraagd om een artikel voor mijn blog over Guy Vernes te schrijven. Dat is niet logisch voor een kledingmerk. Toch was het een groot succes.”

-IK BEN EEN LEVENDE PARADOX-

-Dromen jongeren nog genoeg?
“Jazeker, misschien wel meer dan anders. Ze worden dagelijks geconfronteerd met succesvolle mensen in de media. Alles lijkt daardoor snel en makkelijk te bereiken. Alleen de realiteit is anders. Daardoor kunnen jongeren snel ontmoedigd raken. Ze kunnen de hoge verwachtingen niet direct waarmaken. Ik denk dat het belangrijk is om juist dan in kansen te denken. Je heb het juiste idee. Met sociale media kun je de goede personen voor dat idee met een tweet benaderen.”

-Het gaat ook om ‘working’, heb jij het succes cadeau gekregen?
“Absoluut niet. Het enige cadeau is een goede talentvolle vriendengroep. Die is erg belangrijk voor mij. Verder heb ik veel moeten leren. Dat vond ik niet altijd leuk. Als advocaat wist ik niets over de kledingindustrie. Ik moest daardoor vaak buiten mijn comfortzone stappen. Ook vond ik het lastig om de verwachtingen van mezelf en mijn ouders dat ik de advocatuur in zou gaan, los te laten. Ik werk nog steeds dagelijks hard om mijn droom te verwezenlijken. Het blijft een groot leerproces. Elke dag kom ik een stapje dichterbij.”

-Naar welke lezing ben je zelf benieuwd?
“Er is een jongen die een vijfsterrenhotel voor auto’s heeft. Ik ben erg benieuwd hoe hij op dat idee kwam.” (LT)

TEDx Youth @Delft is in Theater de Veste. Aanmelden kan via de gelijknamige website.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12