Afbeelding

Het is maar dat u het weet - 18 November 2012

vaste rubrieken

Editie: Week 47, Jaargang 20 |

De bijzondere documentaire Het fenomeen Bruno Gröning wordt op 24 november, 16 december en 12 januari vertoond in Wijkcentrum De Parel aan de Van Beresteynstraat 99. Door de zieken belaagd, door de pers bestormd, door de artsen bevochten, zo werd Bruno Gröning in 1949 veel besproken in de media. De documentaire die momenteel al in 25 landen wordt vertoond, tekent de dramatische gebeurtenissen op van die tijd. In deze documentaire begeven de filmmakers zich in de sporen van deze buitengewone man. De film wordt op genoemde dagen vertoond van 15.00 tot 21.00 uur (inclusief twee pauzes). Voor meer informatie en reserveringen kunt u bellen naar (010) 4612334. Of kijk op www.bruno-groening-film.org. De toegang voor de filmvoorstellingen is gratis, maar er wordt wel een bijdrage gevraagd.

Bij Chaos aan de Schie aan de Rotterdamseweg 270 zijn de (wild) gerechten met liefde bereid, brandt het houtkacheltje en kan men genieten van een heerlijke sfeer. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 november worden de gasten van Chaos aan de Schie extra verwend. Zij zullen worden getrakteerd op een intiem optreden in het restaurant. Van wie? Dat blijft een verrassing. Wel kan al gezegd worden dat ze bekend is van de televisie. Reserveren voor het restaurant is zeker aan te raden, want wie geen plekje heeft mist dit gratis culturele bijgerecht. Reserveren is mogelijk via www.chaosaandeschie.nl.

Wijkcentrum De Wending in de Raamstraat 67 zet de deuren weer open voor de computerinloop. Tijdens deze openstelling is er begeleiding aanwezig om alle vragen van de deelnemers te beantwoorden. Wilt u emailen, internetten, brieven schrijven en meer van dit soort dingen? Kom dan naar de wekelijks terugkerende computerinloop. Deze bijeenkomsten zijn op maandag van 13.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 9.30 tot 12.00 uur. Voor meer informatie kunt u bellen naar (015) 7600240.

De tekenaar van ‘Fokke en Sukke’ heet Jean-Marc van Tol. Hij is op zondag 25 november van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig bij Boekhandel Huyser om zijn boek te signeren. Fokke en Sukke is een Cartoonreeks die wordt gemaakt door John Reid, Bastiaan Geleijnse en Jean-Marc van Tol. Zij gebruiken het pseudoniem RGvT. De cartoons, met in de hoofdrol Fokke en Sukke, verschijnen in diverse dag- en weekbladen. Een aantal jaar lang werd er elke dag in De Wereld Draait Door een filmpje van een Fokke en Sukke strip getoond. Deze strips speelden in op de actualiteit. De scheurkalender en ‘Het afzien van’ zijn ieder jaar weer een succes.

Op de kruising Oostpoortweg/Staalweg worden vanaf maandag 19 november de verkeerslichten vervangen. De verkeerslichten zullen daardoor van 19 tot en met 27 november buiten bedrijf zijn. Tijdens de werkzaamheden wordt een rijbaan afgezet, om voetgangers en fietsers veiliger te laten oversteken. Het verkeer kan hinder ondervinden van de werkzaamheden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12