Afbeelding

Bij nacht en ontij

vaste rubrieken

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

De vlaggetjes zijn weer uit de bomen en het straatbeeld is weer een stuk minder oranje dan de afgelopen weken. Het is grappig om te zien dat in een paar weken de stemming helemaal om kan slaan. Aan het begin van het WK gaf eigenlijk niemand een stuiver voor de kansen van het Nederlands elftal, maar uiteindelijk was het een teleurstelling dat ze niet tot de finale kwamen. Horeca-technisch gezien hebben de mannen van Van Gaal er in ieder geval een toptoernooi van gemaakt.
Direct na het WK liep alles vlekkeloos over in een culinair evenement: de Wijn- en Spijswandeling, die een groot succes was en die veel mensen in beweging bracht. Ook de Keramiekmarkt van Ton Wagemans was weer leuk. Hij treft het alleen zelden met het weer; de ene keer is het loeiheet en de andere keer regent het.


Onlangs vierde Moodz het feit dat ze vijf jaar geleden in de finale van 'Mijn tent is top' stonden. Toen al een hele prestatie, maar het wordt nog mooier als je ziet dat ze één van de weinige tenten zijn die het vijf jaar lang hebben volgehouden. Daaraan zie je toch dat George Zevenbergen echt een vakman is. Het bijbehorende feest was geslaagd. Goed voor de Delftse horeca, die met De Kurk, 40 jaar, en cocktailbar Luna, 25 jaar, twee goede jubilarissen heeft. Daar mag ook weleens bij worden stilgestaan.


Dan is er de komende weken ook nog van alles te beleven in de stad. Dat begint aanstaande maandag en dinsdag met Delft Serveert, waarbij verschillende restaurants en cafés zich weer van hun beste kant zullen laten zien. De animo is dit jaar, na de geslaagde editie van vorig jaar, buitengewoon groot en zo hoort het natuurlijk ook.
Na Delft Serveert is er op 2 augustus Delft Citypop, iets waar ik als Nachtburgemeester ontzettend naar uitkijk. Bijna alle ondernemers op de Markt hebben samen met Bureau Binnenstad een veelbelovend evenement neergezet. Ze hebben de koppen bij elkaar gestoken en daaruit is een vruchtbare samenwerking ontstaan. We gaan ons best doen om dat zo te houden.
Ten slotte ben ik blij dat Delft ook dit jaar weer met een boot meedoet aan het Varend Corso, want dat is altijd toch weer een heel mooi evenement. Daarnaast kijk ik uit naar het Delft Chamber Music Festival en het Jazzfestival. Zo zie je dat er ook in de zomer heel wat te beleven valt in onze mooie stad.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12