Afbeelding

Winkelvloeroppervlak Hoven Passage met 2.200 vierkante meter uitgebreid

vaste rubrieken

Editie: Week 49, Jaargang 21 |

DELFT – Winkelcentrum De Hoven Passage wordt uitgebreid. Het nieuw te realiseren programma, bestaande uit de toevoeging van winkelvloeroppervlak en appartementen, zal gefaseerd gerealiseerd worden op de omliggende parkeerterreinen.
Om de ontwikkelingen mogelijk te maken heeft Van der Vorm Vastgoed in 2010 reeds een parkeergarage gerealiseerd met circa 550 parkeerplaatsen met een ontsluiting door middel van een rollend trottoir een zogenaamd tapis roulant. Deze onderdelen zijn onderdeel van fase I.
Voor de vervolgfases zijn in de afgelopen jaren meerdere plannen gemaakt. De veranderingen in de markt hebben er echter toe geleid dat er opnieuw kritisch naar de gemaakte vervolgplannen is gekeken.
In de voorbije periode zijn deze plannen bijgesteld en zijn nieuwe concrete afspraken gemaakt met de Gemeente Delft. De plannen sluiten nog beter aan op de vraag vanuit de markt. Concreet betekent dit:
- De vestiging van een Action op het Hovenplein. Daarmee zal een winkelruimte gerealiseerd worden van circa 1.000 vierkante meter. Circa 50 procent is bestaande winkelruimte en circa 50 procent is nieuwbouw.  Dit project wordt gerealiseerd van het vierde kwartaal van 2013 tot en met het eerste of tweede kwartaal van 2014. In dezelfde bouwperiode van Action zullen de gevels van de aangrenzende winkelunits van Van der Vorm Vastgoed aan de zijde Papsouwselaan en de luifels aan het Hovenplein worden aangepakt.
 
- Fase IIa, voorziet in de bouw van een woontoren met circa 80 appartementen. Dit zijn voornamelijk huurappartementen en een klein deel koopappartementen. Daarnaast is er 500 vierkante meter commerciële ruimte op de begane grond. Fase II bestaat in totaal uit drie woontorens, die ‘gedoseerd’ naar de markt worden gebracht. Voor de ontwikkeling en realisatie van de eerste woontoren is Van der Vorm Vastgoed een samenwerking aangegaan met de totaalbouwer en ontwikkelaar Heembouw uit Roelofarendsveen.  De huurappartementen worden ontwikkeld in de prijscategorie van 500 tot 800 euro per maand.  De bouw van de tweede fase begint aan het eind van het tweede kwartaal 2014 tot de tweede helft van 2015. Het gebied zal door de Gemeente in het eerste en tweede kwartaal bouwrijp gemaakt worden.

- Fase IIIa is een toevoeging van circa 1.700 vierkante meter winkelvloeroppervlak aan de zijde van de Troelstralaan. Op het dak van deze uitbreiding zullen parkeerplaatsen gemaakt worden. Heel fase III bedraagt circa 3.500 vierkante meter winkeluitbreiding. Wanneer er voldoende marktvraag is, zal op termijn fase IIIb ook gerealiseerd worden. Onderdeel van deze uitbreiding is een passage die de verbinding zal vormen tussen de achterliggende wijk Poptahof en tramhalte aan de Martinus Nijhofflaan. Realisatie: van het tweede kwartaal 2014 tot de eerste helft van 2015. Het gebied wordt door de Gemeente in het eerste en tweede kwartaal van 2014 bouwrijp gemaakt.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12