Afbeelding

Veel gekker moet het niet worden

vaste rubrieken

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

De recherche van Bureau Delft onderzoekt een overval op een transportbedrijf aan de Schieweg in de nacht van zondag 14 op maandag 15 oktober omstreeks tien voor één. Twee nog onbekende mannen drongen het bedrijf binnen en bedreigden twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen. De mannen probeerden een kluis te stelen. Buiten stond een mogelijk donker gekleurd transportbusje te wachten, hierin zaten nog twee verdachten. Een toevallig passerend securitybusje maakte dat de overvallers zonder kluis besloten te vluchten. Bent u getuige geweest van deze overal of heeft u informatie die de Politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Mogelijk heeft u informatie over het donkerkleurige transportbusje. Het busje had schade aan de zijkant.

Een 23-jarige Delftenaar zorgde zondag 4 november om twee uur in de nacht voor verstoring van de openbare orde. De dronken man gedroeg zich in de Kromstraat dusdanig, dat Politieagenten besloten de man aan te houden. De man wilde met passanten het gevecht aangaan en beveiligers wisten dat door de man aan te spreken te voorkomen. Zij droegen hem over aan de Politie die de man ter ontnuchtering insloot.

Agenten hebben op zondag 4 november rond één uur in de nacht twee mannen van 21 en 30 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, als verdachten aangehouden van inbraak uit een groothandel aan de Schieweg. Bij de Politie kwam de melding binnen dat twee mannen inbraken bij een groothandel. Agenten namen poolshoogte en zagen dat twee personen weg renden en zich verstopten in de bosjes. De agenten zochten samen met een Politiehelikopter en een Politiehond de bosjes af. Uiteindelijk troffen ze het tweetal aan in een sloot. Agenten hielden de mannen aan en namen hen mee naar het Politiebureau voor verhoor. Bij de sloot trof de Politie ook een geldwisselautomaat aan. Later bleek dat deze was gestolen uit de groothandel. De verdachten zitten nog vast.

Een wandelaar trof zaterdagmiddag 3 november een overleden persoon aan in het water bij het Sint Maartensrechtpad. Uit onderzoek bleek dat het om de sinds dinsdag 30 oktober vermiste Delftenaar Leendert van Ipenburg gaat. Onmiddellijk belde de wandelaar de Politie. De Brandweer haalde het lichaam uit het water. De Politie deed onderzoek, waarbij de identiteit werd vastgesteld. Hoe Leendert van Ipenburg in het water terecht is gekomen, wordt nog onderzocht. De 69-jarige Leendert verliet eind oktober in suïcidale toestand zijn woning. Zijn auto en fiets liet de man bij zijn woning achter. Hij had geen mobiele telefoon bij zich, waardoor hij onbereikbaar was. Familie en Politie maakten zich grote zorgen. Via onder andere social media werd zijn foto met signalement verspreid.

Een 43-jarige beschonken Delftenaar zorgde donderdag 1 november kort voor middernacht voor een hoop onrust. In een café aan de Wijnhaven gedroeg de man zich erg vervelend. Hij werd door de uitbater de zaak uitgewerkt en viel vervolgens in de binnenstad het overige publiek lastig. Politieagenten die de man in de Nieuwstraat aantroffen, hielden hem aan voor openbare dronkenschap. Toen hij zijn roes had uitgeslapen, mocht hij met enkele bekeuringen rijker weer de straat op.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12