Afbeelding

Modellenprogramma Honda uitgebreid met de Honda Civic Tourer

autonieuws

Editie: Week 6, Jaargang 22 |

Verkoopadviseur Wim van der Meer bij de nieuwe Honda Civic Tourer, een stationwagon met de grootste hoeveelheid ruimte in zijn klasse.

WATERINGEN – In de showroom van Auto Ruiter was de Honda Civic vijfdeurs al een tijdje te bewonderen. Als extra aanvulling op het modellenprogramma wordt zaterdag 8 februari de Honda Civic Tourer, de stationwagon variant, geïntroduceerd.
De Honda Civic Tourer kenmerkt zich vooral door de ruimte in het interieur, door de zuinigheid van de 1.6 dieselmotor en door de gunstige prijsstelling. “Normaal gesproken is een diesel duurder in het gebruik”, vertelt verkoopadviseur Wim van der Meer. “In het geval van deze 1.6 dieselmotor is dat niet het geval. Bij 10.000 kilometer op jaarbasis verdien je je geld al weer terug. Ook bij zakelijk gebruik is deze auto een goede keuze, want voor zakelijke rijders geldt 20 procent bijtelling.”
De grote hoeveelheid ruimte is een ander belangrijk pluspunt van de Honda Civic Tourer. Ook qua bagagecapaciteit onderscheidt dit model zich. “Deze auto heeft de grootste kofferruimte in zijn klasse”, aldus Van der Meer. “De auto kan worden uitgerust met het Advanced Driving Assist systeem, dat normaal gesproken nogal prijzig is. Momenteel betaal je voor dit systeem 990 euro en dat betekent veel voordeel.”
Het Advanced Driving Assist bestaat onder meer uit de Blind Spot Information. Om het wisselen van rijstrook en inhalen veiliger te maken, waarschuwt deze unieke innovatie van Honda u als er voertuigen worden waargenomen in uw dode hoek. De Cross Traffic Monitor is een uitparkeermonitor. Als u achteruit rijdt, detecteert deze monitor naderende voertuigen van beide kanten en waarschuwt de bestuurder voor dreigend gevaar. De waarschuwing verschijnt op het i-MID. Daarnaast is er onder meer een waarschuwingssysteem voor een frontale botsing en een grootlichtondersteuningssysteem. “De vormgeving van de auto is dynamisch, met vloeiende lijnen”, zegt hij. “Maar daaronder vindt u de praktische voordelen van een stationwagon. De hoeveelheid ruimte is leidend in zijn klasse, de auto herbergt vele slimme ideeën en de meest geavanceerde veiligheidstechnologieën. Wat u onderweg ook tegen komt, deze auto handelt alles af in stijl.”
De vanafprijs van dit nieuwe model is 22.990 euro voor de uitvoering met de 1.6 dieselmotor.

Auto Ruiter
Oosteinde 21, Wateringen
(0174) 29 71 61
www.autoruiter.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12