Afbeelding

Wintertoppers bij Euromaster Ypenburg

autonieuws

Editie: Week 44, Jaargang 21 |

Kom nu naar Euromaster Ypenburg en krijg tot wel 25 procent korting op winter- en vier-seizoenen banden.

YPENBURG – De tijd dat de banden onder de auto moeten worden gewisseld komt er weer aan. Dat kan bij Euromaster Ypenburg, waar u de keuze heeft uit winterbanden en vier-seizoenen banden. Breng snel een bezoek en profiteer ook van de andere Wintertoppers bij Euromaster Ypenburg.

Bij de keuze tussen een winterband of een vier-seizoenen band is het belangrijk aan een aantal zaken te denken. Een pure winterband biedt de beste grip op een besneeuwd wegdek in de winter. Dat is natuurlijk het belangrijkste voordeel. Het voordeel van een vier-seizoenen band is echter, dat je niet hoeft te wisselen. Een dergelijke band biedt in de winter wèl meer grip dan een zomerband. Een nadeel is dat een dergelijke band meer bijgeluiden geeft. “Bij de keuze voor een band is het altijd belangrijk om naar het label te kijken”, zegt Bram Nooteboom. “Dit label geeft de rolweerstand aan, de grip door middel van letteraanduidingen en het aantal decibels dat een band voortbrengt.”
Daarnaast is de leeftijd van een band erg belangrijk. Na een jaar of vier, vijf moet je eens gaan kijken hoe de band er voor staat. Hierbij moet je goed naar het profiel kijken. Bij een zomerband mag het profieldiepte minimaal 1,6 millimeter bedragen. Bij een winterband mag het profieldiepte niet lager zijn dan 4 millimeter, wil het de bijzondere eigenschappen van een winterband kunnen afgeven. Een winterband heeft namelijk een andere samenstelling, met een zachtere rubbercompound. “Een winterband kun je herkennen aan diverse symbolen”, zegt Nooteboom. “Het symbool van het sneeuwvlokje is bijvoorbeeld een teken dat je met een winterband te maken hebt. Staat er M+S, dan betekent dat niet per definitie dat het hier om een winterband gaat.”
Een winterband wordt uitgebreid getest op besneeuwde en gladde ondergrond. Pas na doorstaan van deze tests kan zo’n band een symbool met een sneeuwvlokje krijgen. “Het is een misverstand om te denken dat een brede band meer grip biedt”, zegt Nooteboom. “Juist een smalle band snijdt door de sneeuw en verzorgt de beste grip. Overigens hoef je geen winterband onder de auto te hebben als er geen sneeuw ligt, vanaf 7 graden Celsius werkt een winterband beter dan de zomervariant.”

Euromaster Ypenburg
Laan van Waalhaven 365, Ypenburg
(088) 1308340
www.euromaster.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12