Afbeelding

Veilig de weg op na een winterbanden wissel bij Idenburg Car Solutions

autonieuws

Editie: Week 44, Jaargang 22 |

Bandenspecialist Ron Lucas op de bandenafdeling van Idenburg Car Solutions, omringd door de meest uiteenlopende soorten en maten banden.

DELFT – Het weer gaat omslaan. Daarmee zullen ook de wegen minder goed begaanbaar zijn. Een nat wegdek, bladeren op de weg, je raakt dan al snel met je auto in een slip. Bij Idenburg Car Solutions is bandenspecialist Ron Lucas dan ook al volop bezig met het wisselen van zomer- naar winterbanden.

Onderzoek van de Oostenrijkse ANWB, de OAMTC, heeft opnieuw uitgewezen, dat rijden met zomerbanden onder winterse omstandigheden gevaarlijk is. Een nieuwe zomerband met een gemiddelde profieldiepte van 7,5 millimeter heeft, vergeleken met een winterband waar nog 4 millimeter profiel op zit, nog altijd 50 procent minder grip op de besneeuwde weg. “Winterbanden zorgen voor meer grip”, legt Ron Lucas uit. “Met een winterband heb je namelijk een kortere remweg. Het moment van overschakelen van zomerbanden naar winterbanden ligt op de temperatuur van 7 graden Celsius. Onder die temperatuur wordt een zomerband namelijk veel harder, waardoor die sneller gaat slippen op een nat wegdek. Een winterband wordt onder die temperatuurgrens juist zachter, wat voor meer grip zorgt en dus een kortere remweg.”
De bandenspecialist van Idenburg Car Solutions wil nog wel wat misverstanden over winterbanden uit de wereld helpen. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat het voldoende is over ABS en ESP te beschikken. “Zelfs de modernste en beste uitrusting laat het afweten wanneer de banden niet aan de situatie op de weg aangepast zijn”, vertelt hij. “Winterbanden zijn ook helemaal niet duur, zoals sommige mensen denken. De prijzen lopen ongeveer gelijk met die van zomerbanden. Dat winterbanden er niet aantrekkelijk uit zouden zien is ook onzin. De nieuwe generatie winterbanden kan probleemloos op aluminium velgen gemonteerd worden, en ook het profiel mag gezien worden.  Sommige mensen beweren dat ze helemaal geen winterbanden nodig hebben, omdat ze toch wel goed verzekerd zijn. Toch zijn winterbanden aan te bevelen, want in de winter is de kans op een ongeluk vele malen groter. Daarbij is de automobilist met zomerbanden altijd de verliezende partij.”
Idenburg Car Solutions heeft een speciale afdeling met een grote opslagcapaciteit. Daar zijn bovendien nog mogelijkheden tot uitbreiding. Opslag van banden met velg kost 65 euro inclusief twee wissels per jaar. Banden zonder velg opslaan kost 125 euro, ook inclusief twee wissels per jaar. “Voor mensen die naar het buitenland op vakantie gaan, zijn winterbanden altijd nodig”, zegt Lucas. “Daar zijn winterbanden zelfs verplicht.”
Momenteel heeft Idenburg Car Solutions een aantrekkelijke actie. Deze houdt in: vier winterbanden halen en drie winterbanden betalen. Zolang de voorraad strekt. Bel voor meer informatie over deze actie. Veilig de weg op met Idenburg Car Solutions!

Idenburg Car Solutions

Schieweg 81
(015) 257 16 70
www.idenburgcarsolutions.nl             Kijk ook eens op                            www.bestegarage.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12