Afbeelding

Infiniti onthult Q30 Concept tijdens IAA Frankfurt Motor Show

autonieuws

Editie: Week 33, Jaargang 21 |

DELFT - Q30 Concept toont de volgende stap van Infiniti in de uitbreiding van haar gamma naar nieuwe premium segmenten. Infiniti laat de wereldpremière van haar Q30 Concept zien tijdens de Frankfurt Motor Show in september.
De Infiniti Q30 Concept toont de eigentijdse ontwerpvisie voor een compacte Infiniti die gericht is op een nieuwe generatie klanten in het premium segment.
De onthulling zal plaatsvinden tijdens de persconferentie van Infiniti op 10 september. De Q30 Concept is de volgende stap in de aanval van Infiniti op nieuwe premium segmenten. Het model volgt Infiniti’s visie om spraakmakende designs, perfect passende innovatieve materialen en gepassioneerd vakmanschap te bundelen. “Deze Infiniti Q30 Concept is een voorbode voor de uitbreiding van ons modelaanbod, die de basis vormt voor onze agressieve wereldwijde groeistrategie”, zegt Johan de Nysschen, President of Infiniti Motor Company, Ltd.  “In onze zoektocht om te voldoen aan de wensen van de moderne, vernieuwend denkende premium klant, heeft de Infiniti Q30 Concept een kenmerkende stijl en bereikt nieuwe niveaus in productkwaliteit.”
Het model vertegenwoordigd de laatste ontwikkelingen van de Infiniti Design filosofie die werd geïntroduceerd met de Infiniti Q50, die zijn wereldpremière beleefde tijdens de North American International Auto Show in Detroit in januari. Net als bij de Q50 toont de Infiniti Q30 Concept eveneens dramatisch designelementen van de visionaire concept drieling – Essence, Etherea and Emerg-e. Infiniti provoceert een radicale verandering in het premium compactsegment. Het avontuurlijke ontwerp en de gracieuze sportiviteit van de Q30 Concept wekken grotere verwachtingen op van de mogelijkheden dan die van de ontwerpen die nu de markt domineren. “Q30 Concept is rank, slank en verleidelijk”, vertelt Alfonso Albaisa, Infiniti Executive Design Director. “Grote katachtige, zoals de cheeta, zijn slank en hebben een lichte tred. Het lijkt bijna alsof zij drijven. Dat is de gespierdheid waar we naar streven met de Q30 Concept.”
Infiniti’s aanstaande compacte premium instapmodel zal de eerste Infiniti zijn waarbij Sebastian Vettel, Infiniti’s Director of Performance, van af het eerste begin zijn invloed op uitgeoefend heeft.  De drievoudig wereldkampioen Formula One van Infiniti Red Bull Racing, die actief betrokken was bij de fijne afstemming van de Infiniti Q50, werkt nauw samen met technische teams van Infiniti over de gehele wereld, als onderdeel van een afspraak om het merk met race genen te injecteren.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12