Afbeelding

Het bedrijfspand van Autobedrijf Harteveld, welk bedrijf zou daar nu niet willen zitten?

autonieuws

Editie: Week 7, Jaargang 23 |

Directeur Leo Harteveld bij de vernieuwde uitvoering van de Subaru Outback.

DELFGAUW – Je kunt niet om het bedrijf van Leo Harteveld heen. Als je op de N470 rijdt, dan kun je Autobedrijf Harteveld al zien. Op de rotonde de eerste afslag rechts en je staat voor het gebouw op bedrijvenpark Ruijven. Vlakbij de woonwijk Emerald gelegen, niet ver van Rijksweg A13. Autobedrijf Harteveld wil zijn riante ruimte graag delen!

Directeur Leo Harteveld heeft al meer dan vijftig jaar een Saab-dealerbedrijf. Was eerst op een andere locatie in Delfgauw gevestigd. Hij heeft het perceel van 3.500 vierkante meter op dit bedrijvenpark vervolgens op de groei gekocht. Een verslechterde autobranche en de crisis bij het Zweedse Saab gooide echter roet in het eten. Het Zweedse merk hield zelfs helemaal op te bestaan. Reden voor Leo Harteveld om zijn horizon te verbreden. Daarom is hij ook andere merken gaan voeren, eerst Subaru, daarna Volvo en als laatste is daar Ford bij gekomen. “We zijn nog steeds voor onze bestaande Saab-klanten een reparatie- en onderhoudsbedrijf en er is nog handel in gebruikte Saabs, maar nieuwe auto's verkopen we niet meer.”
Nu wil het geval dat Leo Harteveld met zijn negen personen tellende personeel minder vierkante meters nodig heeft dan hij nu tot zijn beschikking heeft. Hij is daarom op zoek naar een bedrijf of organisatie die een deel van het gebouw zou willen huren. “Dat kan een autobedrijf zijn, maar ook een heel andere organisatie”, aldus Harteveld. “Alle mogelijkheden zijn bespreekbaar.”
Heel goed nieuws is er wel van het Subaru-front. In de showroom staat namelijk sinds kort de nieuwe Subaru Outback. Dit model wordt pas in maart officieel geïntroduceerd bij de Autosalon in Genève. Nu al bij Autobedrijf Harteveld in de showroom en met een vanafprijs van 38.995 euro.
Elke Subaru wordt ontwikkeld en gefabriceerd in Japan. Door de strenge kwaliteitseisen staat het merk sinds zijn oprichting, al meer dan vijftig jaar geleden, bekend om de grote betrouwbaarheid. De modellen van Subaru hebben meer te bieden. “Het instapmodel is de Subaru 2.5i Comfort Lineartronic CVT Eyesight met benzinemotor, die een vermogen van 175 pk heeft. Standaard zijn alle modellen van de nieuwe Subaru Outback uitgerust met een automatische versnellingsbak. “Maar wat houdt Eyesight eigenlijk in”, zegt Harteveld. “Subaru heeft zich ten doel gesteld om per 2020 de veiligste auto ter wereld te bouwen. Een belangrijke voorziening om dat doel te bereiken is Eyesight, een geavanceerd systeem dat gebruik maakt van stereocamera's. Die zijn geplaatst naast de binnenspiegel en fungeren als een paar extra ogen van de bestuurder. Eyesight kijkt tot 110 meter vóór de auto en bepaalt of er gevaar dreigt, om in te grijpen zodra er kans op een aanrijding bestaat.”
Benieuwd geworden naar de nieuwe Outback? Of heeft u wel interesse een deel van het pand op bedrijvenpark Ruijven te huren? Kom dan langs of maak telefonisch een afspraak.

Autobedrijf Harteveld

Exportweg 1, Delfgauw
(015) 256 51 00
www.autobedrijfharteveld.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12