Afbeelding

Autobedrijf Nootenboom, een dorpsbedrijf dat groots denkt en met zijn tijd mee gaat

autonieuws

Editie: Week 15, Jaargang 23 |

Henk van Wijk (links) en Menno Roeling van Autobedrijf Nootenboom lichten alvast een tipje van de sluier op voor de komende AutoRAI.

NOOTDORP – Het merk Kia toont op de AutoRAI de vernieuwde modellen Picanto, Venga en Rio. De Picanto is de kleinste Kia met een vanafprijs onder de 10.000 euro. De vernieuwde Venga is de compacte hoogzitter van dit merk. De kenmerken en voordelen van de vernieuwde Kia Rio kunt u het beste ervaren bij Autobedrijf Nootenboom in de showroom. Ook kunt u een proefrit maken voor het optimaal ervaren van deze Kia’s.
“De vernieuwde modellen zijn uitgebreid in onze showroom te bewonderen”, zegt directeur Henk van Wijk van Autobedrijf Nootenboom in Nootdorp. “Wij zijn een dorpsbedrijf met korte lijnen naar de klant, dat groots denkt. Zoals onze ruime openingstijden doordeweeks voor de showroom van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag zelfs tot 21.00 uur.”
En dan heeft Kia nog een nieuwe conceptcar ontwikkeld die voor het eerst te zien is in Nederland tijdens de AutoRAI. De Kia Sportspace is met zijn 1.7-liter diesel-electric T-hybrid system de ultieme ‘getaway’ auto. Voor zowel privé- als zakelijk gebruik en lange vakantietrips.
Autobedrijf Nootenboom vertegenwoordigt niet alleen het merk Kia, maar ook het merk Ford. Hier kan men overigens ook voor alle andere merken terecht. Zowel wat betreft verkoop als onderhoud. “Technologie en werking komen bij veel merken grotendeels overeen”, legt Van Wijk uit. “In onze werkplaats hebben we drie testkasten, voor Kia, voor Ford en een universele testkast. Door de grote vraag vanuit de regio krijgen we ook steeds meer andere merken in onderhoud. Auto’s van alle merken kunnen onze allround opgeleide monteurs vakkundig repareren en onderhouden, overigens met behoud van fabrieksgarantie.”
Vier jaar geleden zat Henk van Wijk vijftig jaar in de automobielbranche. In die vijftig jaar is er heel veel veranderd. “Een ontwikkeling die eerst vijftig jaar in beslag nam, duurt tegenwoordig maar vijf jaar”, legt hij uit. “Zo snel gaat de technische ontwikkeling.”
De monteurs van Autobedrijf Nootenboom volgen dan ook het hele jaar door bijscholingscursussen. Drie tot vijf dagen per jaar worden zij bijgeschoold in de nieuwste technische ontwikkelingen.
Henk van Wijk is nu 67 jaar, maar weet nog niet van ophouden. Toch denkt hij al na over zijn opvolging. In Menno Roeling heeft hij een heel goede en ervaren kracht. “Ik werk hier twee jaar en daarvoor al elf jaar in de autoverkoop in Delft”, zegt Roeling, die ambitieus is om dit bedrijf op termijn over te nemen.

Autobedrijf Nootenboom
Oudeweg 29
2631 PA Nootdorp
(015) 310 99 55
www.nootenboom-nootdorp.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12