Afbeelding

Veilig op vakantie samen met Sleutelspecialist Delft

autonieuws

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

Jeroen van der Werf van Sleutelspecialist Delft toont het beslag met de zogenaamde kerntrekbeveiliging.

DELFT – Vakantie is natuurlijk een heerlijke tijd voor veel mensen. Een periode om lekker uit te rusten. Een vakantie met de auto is prima te doen. Het is dan wel belangrijk bij een toeristisch tripje geen belangrijke spullen in de auto achter te laten. Sleutelspecialist Delft heeft daar een goede oplossing voor.

Het zogenaamde autokluisje kun je gebruiken om waardevolle dingen in op te bergen. Die hoef je dan tijdens een vakantiedagje niet mee te nemen. Maar je hoeft er ook niet bang voor te zijn, dat inbrekers het op jouw auto gemunt hebben. Het solide autokluisje zal inbrekers zeker afschrikken.
Inbrekers loeren niet alleen op waardevolle spullen in auto's. Ook het huis kan een doelwit zijn. Het is daarom belangrijk goede voorzorgsmaatregelen te nemen, voordat je op vakantie gaat. “Uiteraard is het belangrijk om de ramen en deuren goed af te sluiten”, zegt Jeroen van der Werf. “Laat geen enkel klepraampje open staan. Dieven houden altijd in de gaten wanneer mensen op vakantie gaan. Een goede tip is daarom, om het erop te laten lijken dat het huis gewoon bewoond is. Geef ook niet te veel ruchtbaarheid op bijvoorbeeld social media aan je vakantie.”
Het hang- en sluitwerk moet uiteraard helemaal in orde zijn. Sleutelspecialist Delft vindt dit natuurlijk heel belangrijk. Goed hang- en sluitwerk volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen. “Een nieuwe trend onder inbrekers is het zogenaamde kerntrekken”, zegt Van der Werf. “Een schroef wordt in het slot gedraaid en vervolgens wordt met een zogenaamde pull-trekker het cilinder er uit getrokken. Hier hebben we nu beslag met de zogenaamde kerntrekbeveiliging. Een speciaal soort beslag, waardoor de cilinder er niet meer uit getrokken kan worden. De kerntrekbeveiliging is er in vele soorten en maten.”
Soms ben je al voor 45 euro klaar, in andere gevallen, als er bijvoorbeeld een hele set nodig is, betaal je rond de 70 euro. Nog een laatste tip voor vakantiegangers heeft Van der Werf ook wel. “Licht even je buren in. Zodat die makkelijk een oogje in het zeil kunnen houden”, zegt hij.
Heeft u vragen, kom gewoon langs en laat u door hem of zijn collega's Roland Vurens en Igor Verburgh volledig informeren.

Sleutelspecialist Delft

Verwersdijk 2
(015) 213 32 26
www.sleutelspecialistdelft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12