Afbeelding

De nieuwe Mazda 6 in oktober verkrijgbaar

autonieuws

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

De Mazda 6 is 4,87 meter lang en de wielbasis is 2,83 meter.

In het interieur heeft Mazda voor hoogwaardiger materialen gekozen. Zo zijn er zachtere materialen en hebben de interieurdelen waar veel contact mee is (stuur, versnellingspook) een meer solide, gladde afwerking gekregen. Via een zogenoemde HMI-commander in de middenconsole kan de bestuurder zaken op het centrale display bedienen, zoals audio, navigatiesysteem en de gevoeligheid van de automatische ruitenwissers.

De nieuwe 6 profiteert zoals gezegd van een volledig pakket SkyActiv-voorzieningen. Deze betreffen onder meer de motor, de transmissie, de carrosserie en het chassis. De Cw-waarde (luchtweerstand) van 0,26 is de beste in het segment. Een wereldprimeur is het i-Eloop systeem, dat dient voor de regeneratie van remenergie. Dit systeem laadt een condensator op zodra de bestuurder z’n voet van het gaspedaal haalt. Het systeem is op vrijwel alle versies onderdeel van de standaarduitrusting. Wat betreft de motoriseringen is er nog maar weinig bekend. Het is al wel bekend dat er keuze komt uit benzinemotoren met een cilinderinhoud van 2,0 en 2,5 liter en een turbodiesel met een cilinderinhoud van 2,0 liter. Alleen van de 2,0-liter benzinemotor is het vermogen voor Nederland bekend: 145 pk. Qua veiligheidsuitrusting biedt de nieuwe 6 verbeterde Rear Vehicle Monitoring, Adaptive Front-lighting System en Smart City Brake Support. Dat laatste systeem dient om een ongeval te voorkomen of de ernst ervan te verminderen. Verder zijn er Hill Launch Assist, een Emergency Stop Signal (laat de alarmlichten knipperen bij een plotselingen remingreep om achteropkomend verkeer te waarschuwen) en Lande Departure Warning.

Opvallend genoeg is het de Mazda 6 Sportbreak (de stationwagon, foto 11) die in oktober als eerste op de markt komt. Het debuut van die carrosserievariant kunnen we dus ook op de Autosalon van Parijs verwachten. We weten inmiddels één prijs: die van de 2.0 Sportbreak TS+ met handbak inclusief ‘Leasepack’. Die komt uit op 31.990 euro.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12