Afbeelding

Toyota ontwikkelt een zuiniger uitvoering van de huidige Prius

autonieuws

Editie: Week 35, Jaargang 21 |

Voor de Toyota Prius plug-in is een draadloos oplaadsysteem in voorbereiding, waarvoor volgend jaar met testen wordt begonnen

DELFT - Toyota is achter de schermen natuurlijk druk bezig met de ontwikkeling van de volgende generatie van de Prius. Het merk heeft al een boekje open gedaan over z’n opvolger.
Het is vanzelfsprekend dat Toyota de volgende Prius zuiniger gaat maken dan het huidige model, maar naar verluidt valt er niet heel veel meer van het verbruik af te snoepen. Het verbruik kan met zo’n 10 procent omlaag worden gebracht. Het is volgens Toyota te vergelijken met Usain Bolt, die z’n wereldrecord op de 100 meter met een volle seconde heeft verbroken. Het is voor Toyota dus ontzettend hard werken om de Prius te perfectioneren. De hele aandrijflijn van de Japanse hybride moet krachtiger, compacter, lichter en vooral goedkoper worden, aldus Toyota. De onderdelen worden kleiner, maar het formaat van de Prius zal daarbij niet afnemen. Toyota gaat er van uit dat de huidige zo’n zes jaar mee moet. De verwachting is dat een nieuwe Prius pas tegen 2015 in de showroom staat. Toyota begint volgend jaar met het testen van een draadloos oplaadsysteem voor de plug-in versie van de Prius. Ook de brandstofcel wordt niet vergeten. Op de Tokyo Motor Show in november zal Toyota een conceptcar tonen die van deze techniek gebruik maakt.
.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12