Afbeelding

Volledig elektrisch met de e-NV200 van Nissan bij Zeeuw & Zeeuw

autonieuws

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

De Nissan e-NV200 is de eerste volledig elektrisch aangedreven bedrijfsauto en staat nu in de showroom bij Zeeuw & Zeeuw Wateringen.

WATERINGEN – De volledig elektrisch aangedreven Nissan e-NV200 staat vanaf heden bij Zeeuw & Zeeuw in Wateringen in de showroom. De lichte bedrijfsauto is in het gebruik één van de voordeligste in zijn klasse. De onderhoudskosten zijn 40 procent lager dan die van een vergelijkbare conventionele bedrijfsauto en de verbruikskosten liggen zo'n 60 procent lager dan die van een vergelijkbare bedrijfsauto met dieselmotor.

De Nissan e-NV200 is leverbaar voor een prijs vanaf 20.490 euro, excl. BTW. Dit is de prijs exclusief de huur van de batterij. De huurtarieven voor de batterij starten bij 73 euro per maand. Inclusief de batterij biedt Nissan de e-NV200 aan voor prijzen vanaf 25.370 euro, excl. BTW. “Ondernemers en ZZP'ers kunnen bij aanschaf van een e-NV200 overigens gebruikmaken van een groot aantal fiscale regelingen, zoals de Milieu Investerings Aftrek (MIA) en de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA)”, zegt vestigingsmanager Pieter Dekkers. “In de vier grote steden en Arnhem gelden voor taxi's en bestelauto's aantrekkelijke subsidieregelingen.”
Subsidies kunnen oplopen tot wel 5.000 euro. Voor meer informatie over de subsidieregelingen kunt u terecht op www.evsubsidie.nl.
Eén van de belangrijkste kostenposten van bedrijfsauto's is brandstof. De Nissan e-NV200 kan een afstand van 100 kilometer afleggen voor minder dan 5 euro voor het elektriciteitsverbruik. Dat is ongeveer een kwart van de kosten van brandstof voor een vergelijkbare dieselauto. “De stille en emissievrije, volledig elektrische aandrijflijn vergt bovendien minder onderhoud dankzij het ontbreken van bijvoorbeeld motorolie, riemen en bougies. Hierdoor liggen de onderhoudskosten ongeveer 40 procent lager dan die voor een auto met verbrandingsmotor. Dankzij de volledig elektrische aandrijflijn zijn extra kosten door onzorgvuldig gebruik door de bestuurder niet aan de orde. Aangezien een versnellingsbak ontbreekt, kan die niet kapot en is er ook geen koppeling die kan slippen en slijten.”
De Nissan e-NV200 is leverbaar in twee versies: een gesloten bestelauto met twee zitplaatsen en de Evalia, een luxere personenversie. De verwachting is dat de gesloten bestelauto het populairst zal zijn, vanwege het laadvermogen van 795 kilogram, de grootste in de klasse van lichte bedrijfsauto's.
De bestuurder van de e-NV200 profiteert van handige voorzieningen als Bluetooth, automatisch inschakelende verlichting en ruitenwissers en handsfree Intelligent Key. De combinatie van Bluetooth en stilte in het interieur maakt de e-NV200 uitermate geschikt als mobiel tweede kantoor. Veiligheidsfuncties als ESP en een bandenspanningssensor zijn eveneens standaard. “De airconditioning kan op afstand en via een timer ingeschakeld worden terwijl de batterij nog wordt opgeladen. Daardoor beperkt het systeem de actieradius niet en heerst er meteen vanaf het instappen een comfortabel klimaat in de e-NV200. Het in- en uitschakelen verloopt via Intelligent Key of via de CarWings-app op de smartphone, maar kan ook met de timer in de auto worden gepland.”
Geen wegenbelasting tot 2016.

Zeeuw & Zeeuw Wateringen
´s-Gravenzandseweg 14
(0174) 63 80 60
www.zeeuwenzeeuw.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12