Afbeelding

Volgepropte wagens met beginnende bands doen donderdag Delft aan

cultuur

Editie: Week 38, Jaargang 22 |

Nathalie Eenhoorn (links) en Anna Bernard bij één van achttien deelnemende locatie: De Koornbeurs.

DELFT – De Popronde, het grootste rondreizende festival van Nederland, strijkt donderdagavond 25 september in Delft neer. Maar liefst 33 bands treden dan op in achttien verschillende locaties in de binnenstad.

Anna Bernard (29) en Nathalie Eenhoorn (26) waren bij de afgelopen en enige vier edities van de Popronde Delft nauw betrokken bij de organisatie. Zij zagen inmiddels grote namen als Dotan en Chef’ Special op kleine Delftse podia staan. En ze zagen kleine auto’s volgepropt met muzikanten en instrumenten bij cafés aankomen voor hun optreden. Het is de charme van de Popronde, dat beginnende muzikanten een kans biedt overal in den lande op te treden.
“We hebben weer een heel divers programma weten samen te stellen”, begint Nathalie. “Niet alleen popmuziek, maar ook blues, metal, hiphop en drum & bass”, voegt ze eraan toe. “Overal in de stad zullen bandjes optreden”, vervolgt Anna. “Kom daarom naar de binnenstad, kijk en ontdek.”


-Wat gaan we dan ontdekken?
Nathalie: “Nieuw talent en nieuwe bandjes. Bands die in andere regio’s lokaal al bekend zijn, maar die je hier anders niet zo gauw zou zien optreden.”
-Welke bands hebben jullie zelf tijdens de Popronde Delft ontdekt?
Nathalie: “Twee jaar geleden hadden we Mister and Mississippi op het programma. Elk jaar zijn er wel een paar bands die er boven uitsteken en later doorbeken.”
-Wat vinden jullie het mooiste aan het festival?
Nathalie: “Rondlopen en iedereen in de stad met een programmaboekje in de weer zien.”
Anna: “Ik vind het mooi dat het niet echt een wedstrijdelement heeft. Bands willen zichzelf gewoon presenteren.”


-Hoe klein en onbekend zijn de deelnemende bands?
Nathalie: “Sommigen staan echt op het randje van doorbreken, anderen wat minder.”
-Hoe selecteren jullie de bands die naar Delft komen?
Anna: “De organisatie van de Popronde krijgt zo’n duizend aanmeldingen binnen. Daar kiezen ze er 120 uit. Wij luisteren vervolgens hun 120 demo’s, vragen wat de cafés willen en zoeken en dan kiezen we daar de bands bij uit. We zijn vaak zeker wel een week bezig met het beluisteren van al die muziek.”
Nathalie: “Als je daar op één dag uren achter elkaar mee bezig bent geweest dan zeggen we weleens tegen elkaar: Laten we morgen maar verder gaan. Dan ben je op een gegeven moe van het luisteren.”
Na weken van luisteren, plannen en organiseren zijn de dames gelukkig weer tot een mooi programma gekomen. Benieuwd? Het volledige programma is te vinden via de website www.popronde.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12