Afbeelding

Bij nacht en ontij

cultuur

Editie: Week 8, Jaargang 22 |

Zo, ik zit de komende weken even in de ziekenboeg. Maandag is mijn heup vervangen en ik moet het even rustig aan doen. Het valt me alles mee, zeker vergeleken met de vervanging van mijn andere heup. Ik heb nauwelijks pijn, maar als je ziet wat voor medicijnen ik heb meegekregen… Ik zei al: ‘als ik dat in één keer inneem, ben ik zo weer bij jullie terug’.
Verder hebben we het bluesfestival achter de rug en het was een grandioos succes. Ondanks het feit dat we nieuwe locaties erbij hadden, was het nog steeds overal erg druk. Hopelijk is het de Koninck ook goed bevallen, zodat ze ook volgend jaar weer willen sponsoren. Wat op zich wel jammer was, was dat niet veel mensen de weg naar Dichter bij de Blues bij Kadmium wisten te vinden. Het initiatief van Stichting Verzet de Zinnen is hartstikke leuk en het is zeker de moeite waard om er eens te gaan kijken.
Verder hebben we de afgelopen weken ook afscheid genomen. Ten eerste van de vrouw van Leen Drevijn. Dan zie je hoe dubbel het leven is, zeker op onze leeftijd. We hebben wekenlang met een groep gespind voor het goede doel en dat was één groot feest. Niet veel later hoor je dat zijn vrouw een hersenbloeding gehad heeft en is overleden. Je ziet hoe dicht plezier en droefenis bij elkaar liggen. Het tweede afscheid was met de oude mannen van de horeca. We zijn voor het laatst bij de Altena Hoeve geweest: eeuwig zonde dat die geweldige plek ook verdwijnt.
Verder ben ik ook bij het Stadhuis geweest toen er werd gesproken over het parkeerbeleid. Ik moet zeggen: ik was niet de enige. Het is toch te belachelijk voor woorden dat je als ondernemer vijf dagen lang alleen maar op de Paardenmarkt of het Gasthuisplein mag staan en dat er geen plek is voor runshopplaatsen? Uit de grote opkomst bleek wel dat er echt behoefte is aan een oplossing voor dit probleem. Een ander probleem dat in het verlengde hiervan ligt, is het fietsenprobleem. Nu zijn we zover dat veel mensen de auto laten staan en we ze op de fiets naar de stad weten te lokken en nu is daar ook alweer een capaciteitsprobleem. Ik zou zeggen: schrijf een wedstrijd uit voor TU-studenten om hier wat mee te doen. Zij hebben vast een leuke en creatieve oplossing.

 

Leo Quack
Nachtburgemeester van Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12