Afbeelding

Mooi Weer Spelen en Levende Etalagedag willen samen zoveel mogelijk bezoekers verrassen

cultuur

Barbara van Gelder (links) van de Levende Etalagedag en Els Brouwer van de Mooi Weer Spelen bekrachtigen de samenwerking met een high five.

DELFT – Iedereen kan zaterdag 2 juni genieten van leuk en verrassend straattheater èn spannende etalages. De organisatie van de Mooi Weer Spelen en die van de Levende Etalagedag hebben namelijk de handen ineen geslagen. De Mooi Weer Spelen zijn dit jaar op zaterdag 2 en zondag 3 juni. Op de zaterdag wordt het evenement versterkt door de aanwezigheid van de kunstkarakters van Something Extra in etalages. “Dit is een flirt tussen de Mooi Weer Spelen en de Levende Etalagedag”, legt Barbara van Gelder van Something Extra en de Levende Etalagedag uit. De Mooi Weer Spelen moeten dit jaar met minder budget werken. “En het vooruitzicht was dat ook op de Levende Etalagedag gekort zou worden”, geeft Van Gelder aan. Eventjes overwoog ze daarom om het evenement eens in de twee jaar te organiseren. “Maar toen kwam Els Brouwer van de Mooi Weer Spelen langs.” De twee spraken elkaar en werden steeds enthousiaster. Het resultaat is een Mooi Weer Spelen met de Levende Etalagedag als programma-onderdeel. Het verschil met de voorgaande Etalagedagen is dat dit jaar alleen de professionele kunstkarakters meedoen. “Die kwaliteit sluit beter aan bij de kwaliteit van de Mooi Weer Spelen”, vindt ook festivalleider Els Brouwer. Creatieve amateurs hoeven overigens niet bang te zijn dat zij niet meer mee mogen doen aan de Mooi Weer Spelen. “Want zij kunnen terecht op The Street Is My Stage. We gaan op allerlei kleine pleinen in de stad optreedplekken maken.” De twee evenementen zullen elkaar versterken, verwachten de twee dames. “We hoorden de afgelopen tijd heel vaak dat mensen vooral het verrassende van de Mooi Weer Spelen willen, dat ze door de stad willen lopen en op elke hoek worden verrast. Dat zagen ze ook terug in de Levende Etalagedag.  Op dat verrassende willen we inzetten en ik denk dat de Levende Etalages daaraan bij kunnen dragen.” Van Gelder en Brouwer weten zeker dat de Delftse binnenstad op 2 juni wel erg artistiek wordt. “En kleurrijk!”, voegt Brouwer daar aan toe. “Fantastisch.’

Meer dan welkom
De opzet van de Mooi Weer Spelen is dit jaar kleinschaliger van opzet. Sponsors en andere financiële bijdragen zijn de komende tijd meer dan welkom. Iedereen kan het festival op verschillende manieren steunen, legt festivalleider Els Brouwer uit. Lieden kunnen een vrijwillige bijdrage leveren en afhankelijk van de grootte van het bedrag doen de Mooi Weer Spelen hiervoor iets terug. Ondernemers en winkeliers in de binnenstad kunnen het straattheaterfestival ook steunen door middel van crowdfunding. “Wie bijvoorbeeld voor 75 euro bijdraagt krijgt hiervoor driekwartier lang een kunstkarakter of een surprise act in z’n etalage.” Iedereen kan verder via de website www.mooiweerspelen.nl een vrijwilliger donatie doen en ook in z’n vrienden- en kennissenkring op zoek naar medesponsors. Wie dit doet en zodoende special promotor wordt, kan eveneens rekenen op een leuke tegenprestatie. “Wie bijvoorbeeld 250 inzamelt krijgt een festival T-shirt”, geeft Els Brouwer aan.
De twee organisatoren hebben nu al zin in het evenement. “Ik kijk vooral uit naar de energie. We willen de stad met kunst en cultuur een dosis positieve energie geven.” Els Brouwer kijkt uit naar het openingsmoment, zaterdagmiddag om 12.00 uur op de Markt. “Dat wordt een kleurrijke stoet aan karakters, een prachtig feestelijk gebeuren.” Van Gelder: “Verder gaan we ervoor zorgen dat duizenden bezoekers worden verrast en dat ze met z’n allen meebouwen aan een positief evenement.” Kijk voor meer informatie over de Mooi Weer Spelen en de mogelijkheden om het te sponsoren op de website www.mooiweerspelen.nl. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12