Afbeelding

Jazzicoon Erwin Beijersbergen viert feest

cultuur

Editie: Week 26, Jaargang 23 |

Het optreden van Erwin Beijersbergen met zijn kersverse formatie Luïz begint zondagavond om 20.30 uur. (foto: Alphons de Wit jr.)

DELFT – Gitarist Erwin Beijersbergen viert zondagavond feest in het Rietveldtheater. En niet zonder reden. Hij speelt zijn duizendste concert sinds zijn afstuderen aan het conservatorium. Bovendien ziet hij maandag Abraham. De avond staat vooral in het teken van verbinden en onthaasten.

Hoe kan een muzikant beter feest vieren dan door zelf het podium te betreden? Dat doet Beijersbergen dan ook met zijn nieuwste formatie Luïz!, bestaande uit zijn partner Sarah Luïz, bassist Dan Simon en slagwerker Peter-Jan Eusman. "Ik heb Sarah leren kennen via Vocal Obsession, waarbij ze aanvankelijk in het publiek zat en later ook is gaan meedoen. Zij heeft een zeer bijzondere trilling in haar stem, die perfect bij mijn gitaarspel past."
Zondagavond zal een laagdrempelige avond voor muziekliefhebbers zijn. De afterparty bestaat uit een jamsessie waarbij in ieder geval Bas Boon, Tinus Koorn en Jazz-Art acte de presence geven. Ook L'Chaïm treedt op.

Voor Beijersbergen is de avond een begin van een nieuwe periode. "Achter de schermen zijn we namelijk druk bezig met de oprichting van stichting DJAS: Delft Jazz en Art Scene. Hierbij willen we kunst, jazz en eten combineren. Daarnaast moet het een feest van verbinding worden. Zo worden hapjes uit Iran en Irak naast elkaar aangeboden." Ook wil de gitarist zo nu en dan nog wel eens 'terug naar analoog'. "Natuurlijk kent de digitale wereld vele voordelen, maar het is ook weleens lekker om je mobieltje eens thuis te laten liggen en er echt voor elkaar te zijn. Gewoon, terug naar de periode voor het punt waar het fout ging."

De foyer van het Rietveldtheater aan Rietveld 49 opent zondagavond 28 juni om 19.30 uur en vanaf 20.00 uur start het programma. Iedereen is uitgenodigd.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12